![]() |
Bucataria Verei-PAVLOVA |
6 albusuri
250g zahar
1 lingurita de otet alb
15g amidon
Pt crema :
500ml frisca lichida
2-3 linguri zahar farin
Fructe pt decor:
- Pregatim bezeaua :mixam albusurile bine pana devin o spuma tare,incorporam usor zaharul tos,continuand mixarea albusurilor.adaugam lingurita de otet iar in final incorporam amidonul,
- Luam o tava tapetata cu hartie de cuptor,desenam un cerc pe suprafata acesteia turnam compozitia si ii dam o forma inalta cu o scobitura centrala incercand cu ajutorul unei linguri sau a unui pos de cofetarie sa-i dam o forma decorativa;
- Introducem tava in cuptorul incalzit in prealabil 200°C si coboram temperatura la 140°C timp de 90 minute;
- Scoatem tava din cuptor o lasam bine la racit dupa care o putem decora dupa preferinta noastra cu frisca mixata si fructe de sezon;
Va urez pofta buna !
Este un tort dedicat celor care adora bezeaua, si poate fii modificat de fiecare in funtie de anotimp si de fructele disponibile ;
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu