vineri, 1 martie 2013

Canestrelli sau covrigei cu vin

Sunt ideali pt micul dejun,pt o gustare,lejeri si ft simpli de facut:))


Ingredientele necesare:

500g faina (Eu integrala)
150ml ulei de semi(Masline)
150ml vin alb sec dar sunt ft buni si cu vin rosu
150g zahar brun
o jumatate plic praf de copt
un praf de sare



Mod de preparare:
Daca aveti in dotare  un robot de bucatarie mixati faina cu zaharul,sarea si praful de copt;
Adugati lichidele-ulei si vinul si mixati pana devine o coca omogena;
Formam bastoane lungi pe care le vom impartii in mai multe bastonase de grosimea unui deget si  le dam forma unui covrigel;
Tapetam o tava cu hartie,asezam covrigeii si introducem tava in cuptorul cald 170° cam timp de 20 minute
pana devin aramii;
Conservam covrigeii intr-o cutie speciala pt biscuiti de metal sau sticla dar inchisa ermeti,c in modul acesta se mentin crocanti;
Sunt ft simplii de facut,dar sunt deosebiti de buni;