joi, 28 februarie 2013

Prajitura de portocale

Va plac portocalele?Eu ador citricele de orice tip :)Si deoarece sunt un mare fan di http://idolcidipinella.blogspot.it/ am decis sa va impartasesc o reteta deosebita de prajiturica cu portocale lejera  si pufoasa::))

 INGREDIENTELE NECESARE SUNT:

4 oua intregi
300-350 pulpa de portocale sau de mandarine
300g zahar brun(eu 200)
150g faina
un piculet praf de copt
20ml ulei de floarea soarelui

Asadar sa trecem la prepararea prajiturii:
Incalzim cuptorul la 175°C
Curatam portocalele de coaja cu ajutorul unui cutit bine ascutit ,eliminand pielita alba,si frulam pulpa de portocale pana a obtinerea unui piure.
Coaja de la o portocala o dam razuitoare si o amestecam cu faina si praful de copt trecand-o printr-o sita deasa;
Intre timp mixam ouale intregi cu zaharul(eu l-am macinat),pana isi dubleza volumul si devine o spuma densa.
Unim piureul de portocale,uleiul si faina cernuta,amestecand cu o paleta de sus in jos ingloband in modul acesta aer:
Turnam compozitia obtinuta intr-o tava (a mea patrata),si introducem in cuptorul cald timp de 40minute,facand proba cu scobitoarea;
Dupa racire am taiat prajiturica patratele,am pudrat cu zahar farin si am servit;


POFTA BUNA

Cheesecake cu capsuni

                                Ador capsunile,ador cheescakeurile in general,si atunci m-am gandit sa le combin;
                              Am reusit,deoarece acel dulce acrisor pe care il lasa capsunile,este intr- un contrast deosebit cu acel dulce-sarat al cheesecakeului meu;

INGREDIENTE.

Pt blat avem nevoie de:


250g biscuiti
2 linguri zahar brun
150g unt

Pt umplutura:

250g crema de branza
250g ricotta sau fulgi de branza
3 oua intregi
150 ml smantana dulce
o pastaie vanilie
100g zahar brun
2 linguri faina

Pt decor :

300g capsuni
2 linguri miere
2 linguri zahar

Cum pregatim blatul:
 Mixam biscuitii rupti bucatele impreuna cu zaharul  intr-un robot de bucatarie pana devin un pesmet fin turnam untul  topit in prealabil in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde ;
 Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o tava cu diametrul de 20cm,presam compozitia cu fundul palmelor si nivelam suprafata acesteia;
 Tava o dam la frigider pana pregatim crema de umplutura.
 Umplutura:
Mixam ouale intregi cu zaharul brun;Separat amestecam crema de branza cu ricotta si adaugam putin cate putin smantana lichida;
Separat amestecam faina cu semintele de la pastaia de vanilie,le adaugam in crema de branza dupa care adaugam ouale mixate bine cu zaharul;
Amestecam totul cu o paleta,turnam compozitia obtinuta peste blatul de biscuiti si introducem tava in cuptorul preancalzit 180°C timp de 10 minute ,dupa care lasam cuptorul la 160°C si continuam timp de 40 minute;

Pofta buna!