joi, 28 februarie 2013

Cheesecake cu capsuni

                                Ador capsunile,ador cheescakeurile in general,si atunci m-am gandit sa le combin;
                              Am reusit,deoarece acel dulce acrisor pe care il lasa capsunile,este intr- un contrast deosebit cu acel dulce-sarat al cheesecakeului meu;

INGREDIENTE.

Pt blat avem nevoie de:


250g biscuiti
2 linguri zahar brun
150g unt

Pt umplutura:

250g crema de branza
250g ricotta sau fulgi de branza
3 oua intregi
150 ml smantana dulce
o pastaie vanilie
100g zahar brun
2 linguri faina

Pt decor :

300g capsuni
2 linguri miere
2 linguri zahar

Cum pregatim blatul:
 Mixam biscuitii rupti bucatele impreuna cu zaharul  intr-un robot de bucatarie pana devin un pesmet fin turnam untul  topit in prealabil in baie de aburi sau in cuptorul cu microunde ;
 Compozitia obtinuta o rasturnam intr-o tava cu diametrul de 20cm,presam compozitia cu fundul palmelor si nivelam suprafata acesteia;
 Tava o dam la frigider pana pregatim crema de umplutura.
 Umplutura:
Mixam ouale intregi cu zaharul brun;Separat amestecam crema de branza cu ricotta si adaugam putin cate putin smantana lichida;
Separat amestecam faina cu semintele de la pastaia de vanilie,le adaugam in crema de branza dupa care adaugam ouale mixate bine cu zaharul;
Amestecam totul cu o paleta,turnam compozitia obtinuta peste blatul de biscuiti si introducem tava in cuptorul preancalzit 180°C timp de 10 minute ,dupa care lasam cuptorul la 160°C si continuam timp de 40 minute;

Pofta buna!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu