luni, 12 martie 2012

Clatite gratinate cu branza si besciamella vegetala

A:::cred ca v-ati dat seama ,ador clatitele,cu orice umplutura sarata sau dulce(nutella) ,si de fiecare data cand pregatesc clatite(in general compzitie neutra),dedicam cateva si celor umplute cu nutella;De data aceasta le-am umplut cu crema de branzica deliciasa:)

Ingrediente:
Pt clatite:
300ml lapte
4 oua

50g unt
250g faina
un praf de sare
Pt Besciamela:
500ml supa vegetala
50ml ulei de masline
50g faina
nucsoara ,sare,piper
Pt Crema de branza;
100g smantana
Am folosit 350g de amestec de branza care se topeste usor;
exemplu:gorgonzolla,cascaval neafumat,etc
Parmezan pt gratinat

MOD DE PREPARARE:
Pregatim clatitele dupa metoda traditionala a fiecaruia,amestecand toate ingredientele,iar la sfarsit adaugand untul topit,pregatim clatitele:),pregatim besciamella vegetala,care va rezulta o crema lejera pe care o ve-ti amesteca in final cu crema de branzica(pe care am topito in prealabil cu smantana la foc mic);
Umplem clatitele cu un strat generos de crema, le impaturim cu atentie,le asezam in tava unsa cu ulei,deasupra adaugam  crema de branza si un strat generos de parmezan;
Introducem tava la cuptor cam 200°C timp de 20-25 minute;
Sunt delicioase si putin crocante in superficie,le lasam 2-3 minute sa se raceasca si le servim caldute;
In compozitie puteti adauga feliute de speck,sau jambon afumat ,sunt muuuuuult mai gustoase:)
Pofta buna !!!!!!!!!!!