luni, 13 februarie 2012

Tort inima pt ziua indragostitilor

Ingrediente:
-pt blatul de biscuite:
300g faina150g zahar
150g unt
2 oua
un varf lingurita praf de copt
sare
Pt crema mouse:
250g frisca lichida
125 lapte proaspat
170g ciocolata cu lapte
vanilie
3 foi de gelatina

pt decorul de fructe:
100g zmeura
100g capsuni
100g mure
3-4 linguri zahar
cateva picaturi de lamaie

mod de preparare:
Pregatim coca pt biscuite,amestecam faina cu praful de copt,separat untul il amestecam cu zaharul,adaugam amestecul de faina,si ouale pe rand;Coca obtinuta o invelim in folie de plastic si o tinem in frigider timp de 30 minute;
O intindem in tava unsa si tapetata cu unt si faina;Coacem blatul in cuptorul incins timp de 15 minute:
Intre timp pregatim crema de ciocolata:
Punem la inmuiat foile de gelatina in apa rece;Laptele la incalzit cu pastaia de vanilie,cand a dat in primul foc,adaugam ciocolata tocata marunt,si incorporam gelatina amestecand bine pana la omogenizare;
Dupa racirea cremei incorporam frisca batuta,omogenizam si turnam grema obtinuta in cuibul de biscuite;
Fructele de padure spalate si uscate le punem pe foc cu zaharul si picaturile de lamaie,le scadem cateva minute dupa care le lasam la racit si decoram tortul;

Pofta buna si La multi ani tuturor indragostitilor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!