sâmbătă, 9 iunie 2012

Cheesecake in 2 culori

Ingredienti:
Pt baza:
200g biscuiti digestivi
80g unt topit
2 linguri cacao
Pt crema1:
125g mascarpone
100g ciocolata alba
250ml frisca lichida
175 g crema de branza

75g zahar farin
o foaie de gelatina de4g
Pt crema 2:
125g mascarpone
100g crema de ciocolata(chiar si nutella)
250ml frisca lichida
175g crema de  branza
2 linguri zahar
o foaie de gelatina de 4 g
Pt glasura:
100g ciocolata amara
25g unt
2-3 linguri apa
1 lingurita miere
Mod de preparare:
Pt baza mixam biscuitii intr-un robot de bucatarie,adaugam cacao,iar la sfarsit untul topit;
Luam o tava cu deschidere laterala o captusim cu hartie si presam compozitia de biscuiti pe fundul tavii,dupa care o introducem in frigider;
1 crema:
Mixam mascarpone cu zaharul farin,adaugam crema de branza,ciocolata topita in microunde,foaia de gelatina inmuiata in prealabil si topita intr-un deget de lapte ,iar la sfarsit frisca mixata;
Turnam compozitia obtinuta deasupra blatului de biscuiti,si introducem tava in congelator pana se solidifica;
2 crema:
Mixam mascarpone cu zaharul ,adaugam crema de ciocolata,crema de branza,gelatina topitra intr-un deget de lapte,iar la sfarsit frisca mixata;
Turnam compozitia peste crema alba solidificata,dupa care o introducem in frigider;
Pregatim glasura:
Amestecam ingredientele,pana la omogenizare,daca necesita mai adaugam putina apa;
Glazura obtinuta o intindem pe toata suprafata tortului iar cu ajutorul unei pensule o intindem pe tot bordul acestuia

2 comentarii:

  1. INVITATIE DE PARTICIPARE LA CAMPANIA "CLATIDIADA BLOGGERILOR CULINARI"
    Primii 70 de bloggeri care se inscriu la acest "drive test" al tigailor pentru clatite, primesc GRATUIT cate o tigaie pentru clatite marca Fissler.
    http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2012/07/clatidiada-bloggerilor-culinari.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine Cheesecake-ul tau!!!

    RăspundețiȘtergere