joi, 26 aprilie 2012

Tort cu nuca,bezea si caramel

Ador prajiturile cu nuca,cu caramel dar mai ales cu multa nuca!Dar in mod special torturile!!
Ingrediente:
PT BLAT:
6 albusuri
180g zagar
100g nuca macinata
2 linguri faina
un praf de copt
zahar vanilat
O tava unsa cu unt si tapetatat cu faina
Pt Crema:
100g ciocolata amara
50g smantana dulce
5-6 bezele(optional)
Pt decor caramelat:
200g nuca taiata
100g unt
200g zahar
Mod de preparare:
Pregatim blatul mixand albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare,dupa care incorporam nuca amestecata cu faina si praful de copt;Amestecam cu grija folosind o spatula,si turnam compozitia obtinuta in tava pregatita anterior;
Coacem in cuptorul cald 180°C timp de 25-30 minute;
Intre timp pregatim ganache de ciocolata :punem la fiert smantana dulce,iar cand incepe sa fiarba adaugam ciocolata maruntita;Lasam la racit dupa care o mixam sau amestecam bine pana devine cremoasa;Umplem un pos de cofetarie si il dam deoparte;
Bezelele le punem intr-o punga de hartie iar cu ajutorul unui facalet le vom presa fara ale faramita foarte rau;
Cand blatul sa racit decoram toata suprafata cu ganache de ciocolata,acoperim cu bezele iar deasupra crema de caramel optinuta asa:
Punem la topit zaharul,cand devine auriu se adauga nuca si untul taiat cuburi,omogenizam il lasam la racit si turnam deasupra bezelelor;
Tinem tortul in frigider pana la racirea completa si servim;
Este adevarat este un tort destul de caloric,dar merita sa-l facem  si sa-l gustam;

Un comentariu:

  1. Imi place tortul tau! In ultima perioada, a inceput sa-mi placa tare mult tot ce este cu nuca(prajituri, torturi).Pupici

    RăspundețiȘtergere