joi, 19 aprilie 2012

PRAJITURA CU NUCA SI CREMA CARAMEL

Reteta Practic 2006-luna aprilie:
Pt blat ai nevoie de:
-6 albusuri
-200g zahar
-100g nuca macinata
-2 linguri faina
-1 praf de copt
200g ciocolata alba(eu am folosit ciocolata cu lapte)
Pt crema ai nevoie de:
-6 galbenusuri
-12 linguri zahar
-1 pachet unt
-2 linguri apa
-200g nuca prajita
Pregatim blatul:
Bati spuma albusurile cu zaharul,adaugi treptat nuca macinata,faina amestecata cu praful de copt;
Torni compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt,o dai la cuptorul preancalzit 180°C timp de 25 minute;Dupa coacere scoti blatul din cuptor si razi deasupra ciocolata;
Dupa racire pregatesti crema:Freci galbenusurile cu 5 linguri zahar,pana devin o crema;Zaharul ramas il caramelizezi intr-o cratita cu fundul dublu dar la foc mic,adaugi untul si apa ,fierbi pana la topirea zaharului,adaugi compozitia de oua amesteci repede,,presari nuca taiata,omogenizezi,si lasi pe foc pana se ingroasa.O iei de pe foc o lasi sa se racesca dupa care o intinzi unuiform pe toata suprafata blatului,dupa care o dai la rece si o tai in bastonase de marimi potrivite;
Spor la munca!!!
Este o reteta destul de rapida si mai ales deosebita pt cei ce iubesc dulciurile cu muca si caramel(eu le ador).

2 comentarii:

  1. trebuie sa fie un deliciu cu combinatia asta de nuca si caramel..Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. da CU ADEVARAT BUNA PACAT DE CALITATEA FOTOGRAFIILOR!

      Ștergere