luni, 16 aprilie 2012

Bavarese...cu ardei si gelatina de patrunjel

INGREDIENTE:
-3 ardei rosii
-3 ardei galbeni
-200g ricotta
-200g smantana lichida
-150g lapte
-20g gelatina in foi
-sare,piper
Pt gelatina de patrunjel:
un manunchi de patrunjel
2-3 catei de usturoi
1-2 hamsii sarate
ulei de masline cca.50ml
5 g gelatina

MOD DE PREPARARE:
In primul rand punem la copt ardeii intr-o tava in cuptor ,sau pe gratar,ii rasucim bine si ii coacem pe toate partile;
Ca sa usuram munca,dupa cuoacere ii punem intr-o punguta de plastic,si ii lasam sa se raceasca,in modul acesta se vor curata mai usor de coaja;
Punem gelatina la inmuiat:
Intr-o craticioara punem la incalzit laptele si smantana,iar cand incepe sa fiarba,adaugam gelatina moale,amestecam si lasam la racit compozitia impartita in 2 parti;
In una din compozitii adaugam ardeiul rosu macinat in prealabil cu blenderul si adaugam jumatate din ricotta,potrivim de sare si piper;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie pergament si dam tava in congelator pt 5-10 minute pana se solidifica;Intre timp pregatim compozitia cu ardeiul galben ,extragem tava din congelator si turnam desupra cea de-a doua compozitie;Lasam la rece si pregatim gelatina de patrunjel:
Intr-un blender amestecam,patrunjelul,hamsiile,usturoiul,,si uleiul si mixam totul pana devine o crema fina;Separat incalzim 2 linguri de apa in care vom topii gelatina inmuiata;
Dupa racire amestecam gelatina cu patrunjelul si turnam compozitia peste ardei;
Va garantrez ca va iesii un aperitiv minunat,iar daca doriti puteti face ca mine pregatind o baza de biscuiti sarati macinati amestecati cu unt;

pota buna!!

3 comentarii:

  1. Minunata ideea ! Te felicit ...
    Paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Sidy Paste fericit si tie!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Merg de minune la o petrecere ! Bravo !:)

    RăspundețiȘtergere