luni, 30 ianuarie 2012

MACARONS






Ingrediente
200 migdale fara pielita
200g zahar farin
150g albusuri la temperatura camerei
200g zahar tos
50ml apa
1 lingura cacao
1 lingurita colorat rosu (optional)




Mod de preparare:
Migdalele le vom tosta cu putin timp inainte in cuptorul cald 150°C timp de 10 minute;
Dupa racire le faramitam intr-un robot de bucatarie impreuna cu zaharul farin,cacaoa,dupa care le cernem printr-o sita mai groasa;
Separat intr-un castron amestecam 75 g albusuri ,cu colorantul(optional),amestecandu-le cu o paleta de silicone;

Separat 75 g de albusuri le mixam cu un mixer sau chiar in robotul de bucatarie,si intre timp topim zaharul tos cu 50 ml apa pe foc mediu,pana ajunge la o temperatura de 118°C,pt cei ce detin un termometru,daca nu lasati sa fiarba 3 minute dupa ce a inceput sa dea in clocot;
In timpul mixarii albusurilor,adaugam siropul cald de zahar,putin catae putin dar varsandul incontinuu,si continuam mixarea pana cand temperataura va scadea si albusurile devin o bezea teapana,lucioasa si alba;


Incorporam in amestecul de ou si colorant,cate o lingura pe rand si omogenizam de fiecare data;
Trebuie sa aiba un aspect destul de consistent;
Turnam compozitia intr-un sac a pochè ,si formam gramajoare mici rotunde si regolare Iintr-o tava tapetatat cu hartie pergament;


Lasam tavile la uscat cam 2 ore pana se formeaja o coaja pe suprafata macaronsului dupa care introducem in cuptorul cald 150°C timp de 15-20 minute;Lasam la racit dupa care le scoatem din tava ,le lipim cu crema preferata si le lasam o noapte in frigider;Inainte de servire se scot din frigider cu 20 minute inainte de servire;
Crema de caramello;
150g zahar
150g frisca lichida
180g unt + putina sare
   Incalzim zaharul intr-o cratita cu fundul dublu;Cand sa topit adaugam usor usor frisca lichida,amestecand incontinuu cu o lingura de lemn;
Puneti din nou pe foc,si fierbeti timp de 2 minute pana la topirea zaharului,adaugam untul rece,dam de pe foc si amestecam poana la topirea untului;
Asteptam sa se raceasca complet crema amestecand din cand in cand;





Lipim macarons cu crema si servim;

4 comentarii:

  1. Iara o chestie pe care n-am facut-o si la care salivez indelung :))
    Trebuie sa-mi iau inima-n dinti si sa incerc...
    Unii zic ca se fac greu... altii ca nu prea :))
    Singura solutie este sa m-apuc de treaba :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Super arata...trebuie sa fie delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru minunatiile pregatite de tine in bucatarie, mi-am permis sa-ti ofer mai departe premiul primit pe blogul meu http://silvioaradadi.wordpress.com/.
    Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  4. Alina,ai dreptate,trebuie sa te apuci de treaba ,se merita,sunt delicioase!
    Multumesc mult Violette si Silvia!

    RăspundețiȘtergere