miercuri, 18 ianuarie 2012

Bavarese:)

Ingrediente: 
9 galbenusuri
500ml lapte
500ml frisca
zahhar vanilat
10g de gelatina-
125g zahar
un paharel mic de cognac
Mod de preparare:
  • Puneti gelatina la inmuiat in apa rece cu o jumatate de ora inainte de prepararea desertului.
  •  Laptele cu zaharul vanilat se pun la incalzit.
  •  Galbenusurile se bat spuma cu zaharul pina acesta se topeste. In laptele caldut se adauga compozitia de galbenusuri amestecind bine si cu grija si se pun pe foc amestecand bine pina dau in fiert;
  •  Se dau la o parte iar cind incep sa se racoreasca putin se adauga gelatina amestecind incontinuu. 
  • Se bate frisca nu foarte tare si se amesteca la compozitia racita si se adauga paharelul de cognac. 
  • Se ia o forma de tort sau forme mai mici, se rastoarna compozitia si se pun in congelator, iar inaintea servirii cu o ora se pun in frigider
  • . Este un desert  ft rapid, iar odata cu venirea verii inlocuieste inghetata. 
  • Se poate orna atat cu fructe de sezon,cu ciocolata sau cu sirop de capsuni!



pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu