miercuri, 23 noiembrie 2011

Bavarese cu vanilie si liquirizia

Bavarese este desert pe care eu ador sa pregatesc;De aceea de fiecare data incerc sa schimb ingredientele si sa combin ingrediente diferite;
Asadar sa pregatrim aceasta bavarese;

Avem nevoie de:
500ml  smantana lichida
250ml lapte proaspat
150g zahar
250ml frisca
6 g gelatina
1 pastaie de vanilie
praf de liquirizia sau pasta dupa gustul fiecaruia
ciocolata pt decor


Mod de preparare:

  • Intr-o cratita masuram laptele si smantana si le punem la foc potrivit;
  • Separat jumatate din cantitatea de zahar o amestecam cu liquirizia si adaugam 2-3 linguri din amestecul cald de lapte si frisca;
  • Cu cea de-a doua parte de zahar o amestecam cu bobitela de vanilie pe care le-am obtinut prin separarea pastaii,si amestecam si acestea cu 2-3 linguri de lapte cald;
  • Gelatina o punem intr-un contenitor cu apa rege sa sehidrateze;
  • Cantitatea de lapte si smantana o impartm in2 vase;
  • Intr-unul amestecam liquirizia cu laptele si 3 g de gelatina si o dam, deoparte;
  • In cel de-al doilea adaugam vanilia printr-o sita separand in modul acesta resturile de la pastaie,incorporam gelatina si dam l arece;
  • Mixam 250g de frisca o impartim in mod egal in cele doua vase cu crema racita si pregatim formele:
  • Turnam intai crema de liquirizia lasam putin in frigider pana se solidifica,dupa care turnam cea de-a doua crema;
  • Conservam in frigider pana in momentul servirii ,dupa care putem servii :
  • pe farfurie decorand cu ciocolata topita si biscuitii.

Bucataria Verei
               sau


in borcanele inchise ermetic, in modul acesta se conserva mai bine si nu ia gust de ''frigider''

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Rulada de pui,umpluta

ingrediente:
un piept de pui
150g mortadella taiata felii
felii de cascaval afumat
1 ou intreg
1 lingura parmezan
hartie pergament
1 pahar vin alb
ulei de masline
Mod de preparare:
 taiem pieptul de pui feliidestul de groase pe care le vom bate intre 2 foi de harttie pergament;
Saram si piperam pieptul de pui,suprapunem feliile deaasupra hartiei de pergament una langa alta.acoperim cu felii de mortadela cam 100g,iar restul de mortadela o macinam in robotul de bucatarie cu oul intreg si 2 linguri de parmezan;
Compozitia obtinuta o asezam in mijloc ,dupa care incepem sa rulam,cu atentie inchidem cu hartie de pergament asezam in tava,ungem cu ulei,turnam paharul de vin si introducem in cuptorul cald 190°C timp de 40 minute!
Dupa racire il taiem felii si servim alaturi de o garnitura de cartofi!

miercuri, 9 noiembrie 2011

Bavarese cu mousse de ciocolata si pavesini

Ador torturile tip bavarese,de toate tipurile si de orice gust!

Ingrediente:
Biscuitele:
300g piscoturi pavesini
80g unt
80g migdale macinate

Crema:
250g mascarpone
400ml frisca
100g zahar pudra
200g ciocolata amara + 50g ciocolata pt decor

Mod de preparare:
Topim untul pt biscuite;Mixam pana la faramitare piscoturile(200g),incorporam migdalele,iar in final incorporam untul,omogenizam totul,rezultatul obtinut il punem intr.-o tava inalta  cu deschidere laterala,unsa cu unt;
Presam biscuitele cu mainile,si introducem tava in frigider pana la pregatirea cremei;
Crema:
Mixam mascarpone cu zaharul farin,incorporam putin cate putin ciocolata topita in prealabil si frisca batuta;
Scoatem tava din frigider turnam crema obtinuta,introducem tava in frigider pt 2 ore;
Dupa racire extragem tava si lipim piscoturile ramase cu ciuocolata topita,in jurul tortului,fixam cu un jnur colorat pt siguranta dar si pt decor,decoram cu ciocolata sau cacao in pudra,introducem tortul in frigider pana la servire!
Delicios ,rapid si gustos!!
Mie mi-a ramas putina crema si am pregatit bavarese monoportie!!

marți, 8 noiembrie 2011

paste cu broccoli

Ador broccoli ca de altfel conopida,mai in toate modurile mai ales ca acum este timpul lor;
Asadar astazi voi pregatii paste cu broccoli ,o reteta simpla si delicioasa totodata;


Ingrediente:
1 brocxcolo de masura potrivita
seminte de pin
2-3 hamsii sarate
1 catel usturoi
pesmet 2-3 linguri
400g paste
parmezan

Mod de preparare:
Spalam bine broccolo,il punem la fiert in apa sarata  si calda in care am adaugat o lingura de otet;
Separat fierbem pasta 'al dente',
Intr-o tigaie in care am adaugat 3-4 linguri ulei de masline,adaugam usturoiul si hamsiile spalate de sare ,amestecam incontinuu pana hamsia se topeste,adaugam broccolo, ,amestecam totul,adaugam pasta si putin parmezan,;
Pesmetul intre timp il gratinam intr-o tigaie,si-l adaugam la sfarsit peste pasta;
Este un amestec deosebit iar broccolo se imbina cu hamsia sarata !