luni, 31 octombrie 2011

Biscuiti fragezi cu marmelata de fructe

Ingrediente:
300g faina
150g zahar
2 oua
150g unt rece
coaja rasa de la o lamaie
marmelata de fructe



Mod de preparare:
Untul rece taiat cuburi il amestecam cu faina faramitand cu varfurile degetelor pana acestea devin un amestec nisipos ,adaugam zaharul,ouale unul cate unul,iar coca obtinuta o punem in frigider la racit;
Dupa o jumatate de ora scoatem aluatul,intindem si decupam biscuiti de forme diferite,pe  care ii lipèim intre cu marmelata de fructe;
Introducem biscuiti pe o planseta tapetat cu hartie,in cuptiorul preancalzit 180°C timp de 15 minute;
Sunt deliciosi si fragezi ,iar cu aluatul acesta puteti pregatii deliciose tarte cu marmelate si gemuri!
Pofta buna!


marți, 25 octombrie 2011

Tagliatelle de casa cu ciuperci si sottilette

Ingrediente pt tagliatelle:
3 oua intregi
300g faina
un praf de sare
Ingrediente pt sucul de ciuperci:
300g ciuperci
un cubulet de unt
ulei de masline
un catel de usturoi
patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
pt pasta:pregatim o coca potrivita  o intindem cu facaletul si taiem tagliatelle  cu ajutorul unui cutit sau rotite speciale pt pasta(in cazul meu am folosit masina pt pasta);
Punem apa la incalzit pt fierberea pastei,adaugam sarea si intre timp pregatim sosul de ciuperci;
calim in ulei de floarea soarelui usturoiul,adaugam ciupercile spalate ,uscate si taiate feliute,adaugam putina apa in care o sa fierbem pasta,si trptat,amestecand  mai picam cate putina apa si controlam ciuprcile;Nu trebuie sa se lipeasca;adaugam spre sfarsit cubuletul de unt,patrunjelul ,saram si potrivim de piper;
Fierbem pasta ,scurgem apa in care a fiert dar tinem deoparte putina apa,amestecam cu sucul de ciuperci,omogenizam bine,servim pe farfurie iar deasupra asezam o felie de sottilette;

Servim,pofta buna!!

sâmbătă, 8 octombrie 2011

prajitura cu crema de mascarpone si nutella

Ingrediente pt blat:
5 oua intregi
150g zahar
150'g faina
150g unt topit
1 praf de copt



Ingrediente pt crema:
150g mascarpone
200ml frisca
150g nutella

mod de preparare:
Pt blat:mixam ouale intregi cu zaharul pana crema isi dubleaza volumul si devine batoasa si spumoasa;
Adaugam putin cate putin ca la maioneza untul topit,iar la sfarsit incoprporam faina amestecat in prealabil cu praful de copt;
Omogenizam,si turnam compozitia intr-o tava de aragaz tapetata cu hartie pergament unsa si tapetata la randul ei cu ulei si faina;
Introducem blatul in cuptorul cald 180°C timp de 30 minute.

  Crema :Mixam frisca si incorporam mascarpone frecat cu nutella;
Omogenizam si tinem crema la frigider pana in momentul  utilizarii;
Blatul racit il taiem pe jumatate,il umplem cu 3 parti din crema obtinuta,acoperim cu celalat blat,iar deasupra decoram cu un alt strat de crema ;

Pofta buna!!!

miercuri, 5 octombrie 2011

Cozonac de casa

Reteta am gasit-o pe un blog,dar nu-mi amintesc unde nu as vrea sa copiez pe nimeni dar mi-a placut ft mult reteta si cum eu nu sunt o experta in pregatirea cozonacului,nu am putut rezusta tentatiei,
Am revizitat putin reteta,am inlocuit umplutura cu crema nutella si nuci deoarece noi suntem fan nutella;
Asadar va prezint un cozonac simplu rapid si gustos;
Ingrediente:
550g faina alba
100g zahar
10g drojdie proaspata
60g unt
o jumatate lingurita de sare
Umputura:
200g nuca macinata
50g cacao
100g zahar
1 lingurita scortisoara
lapte cat cere pt a obtine  consistenta 
Pt uns:
1 galbenus + 2 linguri de lapte
Preparare:
Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar+50ml lapte si putina faina ,omogenizam si lasam la crescut;
Dupa dospire,adaugam celelate ingrediente,framantam si lasam la dospit ,cam o ora si jumatate;
Impartim aluatul in 4,umplem cu crma pregatita,in cazul meu 200g nutella si 200g nuci,rulam impletim si depunem in tavile unse si tapetate;
Lasam la dospit pt 30 minute,ungem cu amestecul de galbenus si lape,si dam la foc mediu pana se rumenesc;170-180°C timp de 35-40 minute;
va garantez ca a iesit deosebit de pufos si bun;

Suc de rosii

Ingrediente:
5 kg rosii coapte
sare
borcane
capace
etichete
Mod de preparare:
Rosiile spalate ft,ft bine le lasam la scurs intr-o sita;
Pe un fund de bucatarie taiem rosiile in functie de marime,pe jumatate cele mai mici in patru;
Punem rosiile  intr-o cratita cu fundul dublu sau si mai bine intr-un tuci de aluminiu,si il punem la foc mic,sa fiarba;
Cand a inceput sa dea in ''clocote'',dam tuciul de pe foc lasam putin la racit,si dam rosiile prin separatorul de pielite;Al meu este manual,si separa pielitile si samburii lasan sa treaca doar sucul si pulpa;
Dam sucul din nou la fiert in tuci,lasam sa dea 2-3 clocote,si trecem la imbuteliat;
Borcanele sau sticlele spalate ft bine si uscate,le umplem cu sucul obtinut,le inchidem cu respectivele capace;
Borcanele pline cu suc le introducem intr-.un vas inalt plin cu apa,si le punem iarasi la foc dulce,facand atentie ca acestea sa nu se atinga intre ele,si sa se sparga,le fierbem cam timp de o ora,oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert;
le scoatem,stergem ,le etichetam si le depunem in beci sau cantina;


Pan Brioche

Ingrediente:
-550g faina alba
25g drojdie de bere proaspata sau 2 pachete uscata
280g apa calduta
2 linguri zahar tos
20g unt topit sau ulei de masline in aceiasi cantitate
1 lingurita sare
Multa vointa pt framantare:)
Mod de preparare:
Drojdia o faramitam intr-un vas de plastic,adaugam zaharul si 2-3 picaturi de apa calduta;Cu o lingura amestecam bine totul pana va avea aspectul unei paste,paste aceasta adaugam 50g faina din totalul de faina,si trptat adaugam cam 5oml apa calduta,omogenizam totul si dam maiaua obtinuta la crescut pana isi va marii volumul;
Peste maiaua crescuta adaugam restul de faina apa calduta si untul(Uleiul),topit;
Framantam cu nadejde totul pana cand aluatul se va dezlipii de pe degete;
Vasul cu coca,o vom pune la odihnit in cuptorul stins,cam timp de 1 ora;
Odata ce aluatul adospit  il impartim in doua parti egale,si le asezam in tavile(forme de cozonac sau chec)  unse si tapetate cu faina,si le vom lasa la dospit timp de 20-30 minute;
Incingem cuptorul la 180°C si introducem tavile  timp de 20-25 minute,depinde de cuptorul fiecaruia;
Scoatem tavile din cuptor desprindem cu atentie marginile,decapotam pan brioche si introducem fara tava in cuptor timp de 10 minute;
Rezultatul obtinut va fii deosebit de aromat si delicios;
Se imbina minunat cu o lingurita de Nutella,sau marmelata,pt o gustare sanatoasa;