miercuri, 21 septembrie 2011

Tarta frageda cu ciocolata si migdale

V-ati dat seama,ador ciocolata si din pacate nu reusesc sa rezist o saptamana fara a testa o specialitate pe baza de ciocolata;
Asadar astazi am pregatit o tarta frageda cu o crema de ciocolata delicioasa :


Ingredientele necesare sunt:
-pt baza de tarta:
500g faina
250g unt rece
125g zahar farin
1 lingurita praf de copt
un varf cutit de sare
2 oua intregi coaja de la o lamaie rasa
 -pt crema:
3oua intregi+2 galbenusuri
200g ciocolata amara
100g unt
100g zahar tos
1 lingura faina
 migdale pt decor
Preparare:
Pt tarta:amestecam faina cu praful de copt,sarea;
Separat untul cu zaharul farin,adaugam trptat cate un ou intreg,adaugam compozitia cu ou peste faina si vom obtine cu cat mai putine miscari coca pe care o vom lasa la odihna cam o ora;
Pregatim crema .
Mixam indelung ouale cu galbenusurile si zaharul pana vom obtine o crema spumoasa,adaugam trptat ciocolata si untul topite in prealabil ,amestecand pana cand se incorporeaza bine ciocolata;
Intre timp scoatem coca rece din frigider,utilizam 3/4 din coca si intindem o foaie care va captusii fundul unei tortiere ,tapetata cu hartie pergament,si vom coace baza tartei in cuptorul preancalzit 180°C timp de 15 minute;
Restul de coca ramasa o vom tine in frigider;
Scoatem blatul din cuptor turnam compozitia de ciocolata ,nivelam iar deasupra alternam cu coca data prin razatoarea mare si felii de migdale;
Introducem iarasi tarta in cuptorul cald,micsoram temperatura la 160°C si coacem tarta pt 15 minute;
O scoatem din cuptor,o lasam la racit complet,o scoatem cu atentie din tava si servim cand s-a racit complet;
Sfat:cand introduceti baza de tarta in cuptor acoperiti  cu hartie tarta si captusiti cu fasole boabe,etc pt a evita cresterea in inaltime a tartei;



luni, 12 septembrie 2011

Painici impletite

ingrediente:
500g faina
30g drojdie de bere
280g apa calduta
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de sare
seminte de mac
mod de preparare:
In robotul de bucatarie amestecamj faina cu sarea si macul;
Separat apa calduta cu  drojdia si uleiul de masline le amestecam bine pana la dizolvarea drojdiei,si turnam putin cate putin peste faina,
Dupa omogenizare,aluatul obtinut il mai framantam bine cu mainile,il lasam 15 minute pe o planseta tapetata cu faina ,si acoperim cu un prosop curat;
Dupa 15 minute aluatul crescut il impartim in 2 fasii,iar pe acestea in mai multe bucati;
Obtinem painicile de masura si forma dorita ,sau ii dam forma  de paine normala;
Lasam aluatul la dospit cam 1 ora si jumatate pan isi dubleaza volumul,introducem in fornul cald,nu inainte de-a unge painica cu un fir de ulei de masline;
Cuptorul preancalzit in prealabil 200°C timp de 25 minute;

Iese o painica nemaipomenit de pufoasa si buna,pe care o puteti conserva si in congelator pana in momentul folosirii;


sâmbătă, 10 septembrie 2011

Tort cu mouse de ciocolata si ..cocos

Tortul l-am pregatit cu ocazia zilei de nastere a fetei mele ELENA,La multi ani  mama!!
INGREDIENTE:
Pt foi:
500g aluat fraged(cumparat sau pregatit de voi)
Zahar pudra pt pudrat foile
Pt crema
 200g ciocolata amara
500g frisca batuta
3 galbenusuri
100g zahar
fulgi de cocos pt decor

MOD DE PREPARARE:

Intindem aluatul fraged si decupam 3 cercuri de 26cm;
Foile obtinute le intepam cu furculita pe ambele parti,le pudram cu zahar pudra,le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 10-15 minute pana se coloreaza;
Intre timp intoarcem foile pe ambele parti si le coacem in mod uniform;
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,incorporam ciocolata topita,omogenizam;
Mixam frisca,incorporam frisca in crema cu ciocolata,umplem un pos de pasticerie;
Montajul tortului:
Asezam prima foaie,umplem cu o parte de crema,cea de-a doua foaie si un alt strat de crema,o alta foaie ,dar ultimul strat va fii de decor;
Decoram cu fulgii de cocos pe marginea tortului in modul acesta acoperim imperfectiunile;
Il introducem in frigider pana in momnentul servirii;
PS:Foile sunt putin crocante dar se imbina in mod minunat cu crema delicioasa si cremoasa;
Puteti inlocuii frisca cu mascarpone in aceiasi cantitate!

vineri, 9 septembrie 2011

Tarta sarata cu wurstel

O tarta simpla rapida si gustoasa totodata;Foietajul il puteti cumpara din comert,dar nu o sa fie niciodata bun ca acela pe care il pregatiti voi acasa;Asa,cand aveti timp,pregatiti foietajul,il portionati si il congelati in hartie de pergament sau plastificata,si sigilati in pungute de plastic!
Ingredientept foietaj:
150g unt
300g faina
apa rece
Umplutura
200g wurstel(crenvusti)
2oua
200g branza moale -ricotta
Mod de preparare foietaj:
Puneti in robotul de bucatarie faina,un varf cutit de sare,untul temperatura ambiente,si incepeti sa mixati  adaugand apa rece pana cand se formeaza o minge de coca;
Aluatul obtinut il impachetam in foaie de plastic si il lasam in frigider 30 minute inainte de utilizare;
Taiem crenvusti felii,amestecam cu branza si cu un ou si un albus,tinand deoparte un galbenus pt a unge tarta pe dinafara;
Scoatem aluatul din frigider ,intindem cu facaletul,obtinand 2 foi,fara sa framantam prea mult,asa aluatul se separa in coacere in mai multe foi;Asezam in tava tapetata cu hartie ,turnam compozitia,asezam cea de-a doua foaie ,intepam cu furculita ,ungem cu galbenus de ou ;
Introducem tarta in cuptorul cald 200°C timp de 25-30 minute;Pofta buna!!!

P:S:Puteti sa faceti tarta cu orice fel de branza,cascaval,legume etc,dupa dorinta si gusturile dvs;

joi, 8 septembrie 2011

Tarta de mere

Astazi am pregatit o tarta cu mere simpla si buna;
Va invit la preparat:
Ingrediente:
150g zahar
150g unt
150g faina
5 oua
1 plic praf de copt
1 lamaie(coaja si zeama)
5 mere


Mod de preparare:


  • Mixam ouale intregi cu zaharul pana acestea isi dubleaza volumul si devin o crema;
  • Adaugam untul topit(eu la microunde),omogenizam si faina amestecata cu praful de copt si coaja de lamaie;
  • In compozitie adaugam 3 mere curatate de coaja si taiate cubulete;
  • Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata (a mea 26cm),iar deasupra feliile de mar taiate si stropite cu zeama de lamaie;
  • introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;


pudram cu zahar si servim;

miercuri, 7 septembrie 2011

MUSCHIULET DE PORC CU CARTOFI TARANESTI

INGREDIENTE PT 4 PERSOANE:
4-5 cartofi mari

unt-50g
rosmarin
1 muschiulet de porc-500G
100 speck sau proscitto crudo
1 ceapa
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
100ml smantana grasa














MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii ii fierbem cu coaja in apa cu sare;ii curatam de coaja dupa racire si ii taiem felii mai groase;
  • Musciuletul il taiem felii mai grase ,il invelim in feliile de speck,si le punem la calit in unt topit;
  • Le rasucim pe o parte si alta,acoperim  cu vin si adaugam cepa taiata feliute impreuna cu usturoiul,si calite separta in putin unt si acestea,le acoperim si lasam sa se fiarba la foc domnol;
  • Daca este nevoie mai adaugam cate putina apa,pt a nu lipii carnea iar la farsit adaugam smantana,mai fierbem 3 minute pana la omogenizarea acesteia;
  • Separat cartofii taiati ii calim in putin unt,pe o parte si alta,adaugam rosmarin si servim calzi alaturi de muschiuletul de porc!!

Lasagna cu sos de branza

Cu siguranta felul meu preferat de mancare este LASAGNA in toate modurile posibile si imposibile
Deci si astazi voi prezeanta un tip de lasagna ft des pregatit la mine acasa:
                                                                  

                                                               LASAGNA CU SOS DE BRANZA
INGREDIENTE:

  1. 1 PACHET LASAGNA-500G
  2. 500ML LAPTE
  3. 50G FAINA
  4. 50G UNT +20G UNT
  5. 150G CASCAVAL DULCE
  6. 50G GORGONZOLA
  7. 4-5 FELIUTE DE SOTTILETTE
  8. 1 MOZZARELLA
  9. PARMEZAN
  10. 150G PROSCITTO FELIAT SUBTIRE

MOD DE PREPARARE:

  • Mai intai pregatim besciamella:Topim untul intr-o cratita cu fundul dublu,amestecam cu faina adaugata toata deodata,dupa omogenizare,adaugam laptele cald,omogenizam si amestecam incontinuu pana se ingroasa;
  • Taiem branzeturile in cubulete mici,le adaugam in besciamella si amestecam totul pana la topirea ingredientelor;
  • Lasam deoparte mozzarella,parmezanul si feliile de sottilette;
  • Intr-o oala,fierbem foile de lasagna,le scoatem intr-un vas cu apa rece,le racim dupa care le scurgem pe un servet de bucatarie ;
  • Ungem o tava cu besciamella,asezam un strat de pasta ,un alt strat de besiamela si unul de parmezan;
  • Urmatorul strat va fii de pasta,besciamella si prosciutto,un altul de pasta,besciamella si sottilette si asa pana la terminarea ingredientelor;
  • Ultimul strat va fii de besciamella si mozzarella,si parmezan;
  • Introducem in cuptorul cald 180°C timp de 30minute
Pofta buna!


Sugestii:
Puteti inlocuii cascavalul si gorgonzola cu orice alt tip de branzeturi aveti prin frigider;Sunt delicioase si sanatoase!

marți, 6 septembrie 2011

Foi cu crema caramel si glazura de ciocolata


Astazi am gasit aceasta reteta in blogul http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/,un blog minunat pe cae eu il urmaresc foarte des;
Ingrediente:
2 oua
10 linguri zahar
10 linguri lapte
10 linguri ulei
1 pachet praf de copt sau amoniac pt dulciuri
Crema:
2 oua
100g amidon
350g zahar
1 litru lapte
200g unt
Mod de preparare foi:
-mixam ouale cu zaharul pana devin crema,adaugam uleiul lingura dupa lingura mixand dupa fiecare,adaugam laptele mixand in continuare,iar la sfarsit incorporam faina amestecata cu praful de copt sau amoniac;
Aluatul obtinut il impartim in 4 bucati,pe care le intindem pe dosul tavii;
Coacem foile in fornul preincalzit 180°C,pana devin colorate;
Crema:
-caramelizam zaharul la foc domol,pana devine lichid,dar fara al arde;
-separat mixam ouale cu amidonul si 200 ml lapte,mixand bine,fara a forma cocoloase;
-cand zaharul s-a topit,turnam laptele ,omogenizam si incorporam amestecul de lapte ,oua si amidon,omogenizam totul amestecand incontinuu,pana crema se ingroasa,dam crema de pe foc,adaugam untul si amestecam bine pana la topirea acestuia;
Turnam crema peste foi,deasupra presam o greutate,asa foile se vor fragezii;
-deasupra turnam glazura de ciocolata sau zahar pudra si servim dupa cateva ore;

joi, 1 septembrie 2011

Orecchiette cu carnat si ricotta pugliese


Nu lipseau din puglia minunatele branzeturi,uleiul de masline ,maslinele ,caperele si alte minunatii pe care doar pe aici le poti gasii;
Asa ca am pregatit o pasta minunata(orecchiette-specialitate puglieza) ,asa cum se gateste in puglia cu mai multe ingrediente;
Avem nevoie de :
carnat proaspat
rosii proaspete
pinoli
ulei de masline
patrunjel proaspat tocat
ricotta rasa(o ricotta mai tare care se da prin razatoare)
400g orecchiette
usturoi
sare,piper si ardei usturat proaspat

MOD DE PREPARARE:
Punem apa cu sare la fiet in care vom fierbe pastele,acestea necesita mai mult timp de fierbere cam 13 minutre;
Intr-o tigaie in care am varsat ulei de masline calim usturoiul cu ardeiul usturat curatat de seminte, pinoli, adaugam carnatul ,dezvelit de pielita si calim totul la foc moderat,pana la rumenirea carnatului dar fara a arde usturiul sau ardeiul,adaugam rosiile proaspete taiate in 4,si continuam coacerea;Intre timp pastele sunt fierte,le scurgem tinand deoparte apa in care au fiert,le adaugam peste compozitia de rosii si carnat,amestecam totul ft bine,adaugand treptat apa in care cau fiert orecchiettele,deoarece contine amidon si ajuta la legarea sucului;
Radem branza ricotta,amestecam cu multa atentie ,decoram cu patrunjel tocat si servim cu ricotta rasa deasupra!
Pofta buna!!

PUGLIA 2011







Cat de mult am astepat vacanta,ft mult,dupa atata stres,oboseala si munca ft multa munca in sfarsit mult astepatata vacanta:



Asa ca anul
acesta am decis sa ne petrecem vacanta la mare in minunata Puglia:

Va las cateva fotografii :




Si insulele Tremiti:


Tort ciocolatos cu nuca de cocos


INGREDIENTELE NECESARE:P
4 oua
100g unt
100g zahar
60g faina
200g ciocolata amara


PT DECOR:
50g ciocolata amara
50g fulgi nuca de cocos
O alta varianta a tortului de ciocolata cu internul umed,care a devenit in ultimul timp specialitatea casei,deoarece este ft rapid si delicios de bun;
Va invit sa-l incercati ,eu l-am prezentat cu fulgii de cocos,dar imi place ft mult si cu inghetata de vanile alaturi;

MOD DE PREPARARE:
Topim ciocolata cu untul in bain -marie,adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand energic dupa fiecare,dam compozitia de pe foc,amestecand incontinuu;
Separat mixam albusurile cu zaharul pana cand devin o spuma alba tare;
Luam o lingura din compozitia de albusuri,amestecam cu cea de galbenusuri,subtiind in modul acesta compozitia,dupa care adaugam albusurile spuma amestecand cu o paleta;
Ungem si tapetam o tava cu ulei si faina,turnam compositia si coacem in cuptorul incins in prealabil 180°C timp de 15 minute;
Decorare:
Topim restul de ciocolata si turnam deasupra tortului racit,decoram cu fulgii de cocos si servim dupa racire