miercuri, 31 august 2011

PASTA CHOUX





ingredienti:
80ml apa
100ml lapte
70g unt
100g faina
4 oua intregi
sare
Preparare:
Intr-o cratita cu fundul dublu se amestecalaptele,apa si untul,se pune pe foc pana se topeste untul si lichidul incepe sa fiarba;
Adaugam faina toata odata,si amestecam in afara focului,pana cand se va forma o minge de coca;
Punem iarasi pe aragaz,mai omogenizam si adaugam ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare;
Dupa racire compozitia obtinuta o turnam intr-o sac-a pochè de cofetarie cu care vom face mici gramajoare de coca intr-o tava tapetata cu hartie unsa in prealabil;


Introducem in cuptorul cald 200°C timp de 20 minute;
Ideal ar fii sa le lasam la racit in cuptor asa nu se vor desumfla;

Crema;
250ml lapte
2 oua
50g zahar
25g faina
zahar vanilat sau o teaca de vanilie
250ml frisca batuta cu putin zahar pudra;
Pregatim crema amestecand ouale cu zaharul,adaugam faina si vanilia dupa care turnam laptele cald si amestecam totul pe foc mic pana la omogenizare;
Turnam crema cu choux taiat pe jumatate,terminam cu frisca batuta,peste care adaugam capacelele de choux;
Pudram cu zahar si pofta buna!