joi, 9 iunie 2011

Tort diplomatic cu visine



Ingrediente:
Pandispan:
4 oua intregi
150g zahar
150g faina
sare
o jumatate teaca de vanilie
unt si faina pt tapetarea tavii
Pt foaia frageda si crocanta:
1 pachet de 250g foaie frageda din comert
Pt crema:
250ml frsca lichida
30g zahar farin
4 oua
40g faina
500ml lapte
100g zahar
o jumatate teaca de vanilie
coaja de la o jumatate de lamaie
Pt insiropat:
Personal am folosit 30ml visinata in care am adaugat 100ml apa
pt decor am folosit visine proaspete si visine insiropate
in plus o mana de fulgi de ciocolata amara


Mod de preparare:
In primul rand foaia frageda am intins-o bine cu facaletul,am nivelat si am intepat cu furculita toata suprafata;
Am decupat 2 cercuri de 24 cm,si le-am copt intr-o tava unsa si tapetata timp de 20 minute cam la 180°C ,intorcandu-le pe ambele parti;
Am pregatit pandispanul:Mixam ouale intregi cu putina sare,adaugam treptat zaharul,mixand incontinuu pana cand isi dubleaza volumul,adaugam faina amestecata cu semintele din teaca de vanilie,amestecand cu atentie;
Ungem o tava cu diametrul 24cm,cu unt si faina,adaugam compozitia si introducem in cuptorul cald 35'la 170°C;
Cand sa copt blatul il lasam la racorit,dupa care il taiem in trei parti egale;
Crema:Laptele il punem la fiert cu teaca de vanilie si coaja de lamaie,separat mixam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam faina ,iar la sfarsit laptele fiert si strecurat,amestecand incontinuu;Punem din nou vasul pe foc,pana crema devine densa;
Dupa racire o amestecam cu frisca batuta in prealabil cu zaharul farin,omogenizam si trecem la montajul tortului;
Visinata o diluim cu apa si o folosim pt insiroparea blatului de pandispan!
Montajul:
Pe un platou pe care l-am uns cu crema asezam o foaie frageda,o fixam bine cu crema,asezam deasupra un alt strat de crema,acoperim cu o foaie de blat,crema,visine din sirop si eventual siropul acestora,un alt blat,crema,etc,cel de-al treilea blat cu crma si visine iar deasupra asezam foaia frageda,nivelam cu crema tinand de-o parte crema pt decor,decoram cu visine si fulgi de ciocolata!
Pofta buna!

vineri, 3 iunie 2011

Rulada cu nutella


4 oua
60g faina
60g amidon
90g zahar
1\2praf de copt
coaja de la o lamaie
Pt crema:
"200g nutella
200g mascarpone


Mixam bine ouale cu zaharul pana se dubleaza volumul
Amestecam faina cu amidonul si praful de copt,adaugam coaja de lamaie,incorporam compozitia de oua amestecand cu o lingura de lemn;
Turnam compozitia intr-o tava patrata unsa si tapetatata cu hartie si introducem in cuptorul cald180°C timp de 12-15 minute;Controlam cuptorul!
Separat nutella o amestecam cu mascarpone,si radem ciocolata pt decor;
Rasturnam blatul pe un prosop umed si rulam cu totul,lasand sa se raceasca bine!
Derulam blatul umplem cu crema de nutella,rulam ungem pe deasupra cu restul de crema ramasa,decoram cu ciocolata si dupa racirea completa servim!

Bavarese cu capsuni



Ingrediente:
Pt biscuite:
250g biscuiti cu cacao
80g unt topit
30g zahar brun
Pt crema:
350g frisca batuta
300g capsuni curatati
20g gelatina
100g zahar
100g zahar farin
Pt sos:
100g capsuni
35g zahar
60ml apa
7g gelatina

Mod de preparare:
Biscuitii ii mixam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si spre sfarsit incorporam untul lichid;
Omogenizam si biscuitele obtinut il asezam intr-o forma de tort tapetata cu hartie,presam bine cu o lingura si cu mainile si introducem in frigider,
Separat pregatim capsunile pe carte le punem la fiert intr-o tigaie cu 100g de zahar pana obtinem o marmelata,mixam totul bine,eliminam semintele cu ajutorul unei site mai dese si incorporam gelatina inmuiata in prealabil,Lasam crema la racit si intre timp mixam frisca cu zaharul farin,dupa care incorporam crema de capsuni racita;
Turnam crema spumoasa peste biscuite,si introducem la frigider;
Pregatim sosul.
Capsunii cu zaharul si apa ii punem la fiert,incorporam gelatina inmuiata,omogenizam si turnam peste crema de capsuni;
Tinem bavarese in frigider cam 2ore dupa care putem servii!

Soufle cu crenvusti si cascaval


Ingrediente:
125g faina
30g unt sau ulei de floarea soarelui
120g lapte
1 ou intreg
1 praf de copt
sare piper
2-3 crenvusti
100g cascaval taiat cubulete mici
forme de muffins

Mod de preparare:
Intr-un vas amestecam laptele,oul,uleiul;
separat amestecam faina cu praful de copt,cascavalul,sare,piper,crenvustii taiati felii subtiri;
Amestecam cele doua compozitii turnam in formele de muffins(soufle);
introducem in cuptorul cald 180°C timp de 20minute
Le lasam la racit si servim!

Oua cu sparanghel


Ingrediente:
O legatura de sparanghel
2 oua
ulei de masline
patrunjel
sare,piper
parmezan

Mod de preparare:
Sparanghelul il spalam bine bine sub jetul de apa rece,eliminand toate resturile de nisip;
Dupa spalare il punem la oparit intr-o oala cu apa fiart si sare;
Il oparim timp de 3-4 minute depinde de marimea acestuia (al meu era mai subtire si am eliminat partea alba),Il scoatem cu un supar si-l introducem in apa rece pt a mentine culoarea verde a acestuia;
Intr-o tigaie teflonata unsa cu ulei de masline asezam sparanghelul pe toata suprafata acesteia fara sa-i suprapunem,calim la foc domol,cand s-au calit pe ambele parti turnam ouale ''ochiuri'' intregi,acoperim cu un capac si coacem cam 5 minute;
Ridicam capacul presaram parmezan,sare si piper si servim cu crutoane de paine!
Pofta buna!

Cupe de tiramisu crocant


INGREDIENTI:
Pt 4 persoane:
-3 oua
-60g zahar
-125g mascarpone
-savoiardi 1 pachet
cacao
-4 cupe
_cafea rece

Mod de preparare:
Mixam ouale intregi cu zaharul pana devin o crema spumoasa ;
Incorporam mascarpone,amestecand incontinuu,omogenizam si dam crema la frigider cam 30 minute;
Pregatim intre timp cafeaua,o lasam la racit sau o racim complet cu cubulete de ghiata:
Asezam pe fundul cupei un savoiard inmuiat in cafea,completam cu crema .faramitam savoiardul mai grosolan siterminam decorand cupa cu cacao;
Introducem la frigider cam 30 minute si servim;