joi, 31 martie 2011

Sandwish-Paradiso



Ingrediente:
O combinatie minunata o imitatie de kinder paradiso,dulceata de capsuni,si-o crema deosebita!!
Pt blat:
4 oua intregi
200g faina
200g zahar
200g unt
1 lingurita praf de copt
vanilie
un praf de sare
50ml lapte
Pt crema:
250 mascarpone
250 frisca lichida
50g zahar pudra+30g zahar pudra pt decor
o jumatate borcan dulceata de capsuni(in cazul meu)

Mod de preparare:
Untul moale dar nu topit il mixam impreuna cu zaharul pe care il vom adauga treptat ,mixand incontinuu;
Adaugam ouale unul cate unul mixand pana la omogenizarea fiecaruia;
Separat cernem faina impreuna cu sarea si praful de copt si alternand cu laptele caldut dar nu fierbinte adaugam ingredientele in crema de unt spumoasa;Adaugam vanilia,omogenizam si turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie;Eu am folosit o tava normala de cuptor iar blatul obtinut l-am taiat in doua obtinand in felul acesta 2 dreptunghiuri egale;Se poate pune compozitia in 2 tavi cu diametrul 22cm;
Coacem timp de 20 minute in cuptorul preancalzit 180°C
Intre timp pregatim crema:
Mixam mascarpone cu zahar si frisca pana devine o masa spumoasa;
Duilceata o diluim cu o lingura de lapte,intindem pe suprafata blatului,nivelan,dupa care asezam un strat generos de crema de mascarpone,acoperim cu cea de-a doua partea de blat,pudram cu zahar si introducem in frigider timp de 2ore dupa care se poate servii!
Am ales dulceata de capsuni deorece fiica mea o adora dar dvs. puteti sa folositi ceeace doriti!

miercuri, 30 martie 2011

Chec pufos-reteta mamei mele


Ingredientele necesare:

8oua
2cani zahar
2 cani faina+4 linguri faina
2 pahare ulei semi
4 linguri de apa fierbinte
1\2 plic praf de copt
zahar vanilat
un praf de sare
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;
Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fierbinte.
Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;
Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat  si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;
Incorporam faina cernuta cu praful de copt ,si amestecam cu o paleta pana la omogenizare ;
Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;
Ungem si tapetam 2 tavi de cheg,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;
Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;
Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn, il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;
Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!
Pofta buna!

marți, 29 martie 2011

Tarta sarata cu prosciutto si branza


Ingrediente:
1 pachet foi de patiserie
150g sunca(prosciutto)
200g branza moale(eu am folosit o branza care se numeste stracchino)
2 oua
50ml smantana
sare,piper

Mod de preparare:
Intindem foaia de patiserie,o intepam cu furculita,asezam feliile de sunca,branza taiata cubulete,iar deasupra turnam amestecul de oua sare,piper si smantana,introducem in cuptorul cald180°C timp de 25 minute!
Pofta buna!

Zebra cake


Ingrediente:
4 oua
250g zahar
250ml lapte
200ml ulei de semi
vanilie
300g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
alune prajite pt decor

Mod de preparare:
Ouale intregi le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat;
Separat amestecam faina,praful de copt.vanilia;
In compozitia de oua adaugam laptele caldut,uleiul ,amestecand incontinuu,iar in final faina cernuta;
Impartim compozitia in 2 parti,iar in una din acestea incorporam cacaoa;
Intr-o tava unsa si tapetata,de preferinta acelea care au deschiderea laterala,turnam 3 linguri din compozitia alba in centrul tavii,deasupra 3 linguri din compozitia neagra si tot asa pana la terminarea compozitiilor;
Nu se niveleaza,nu se bate tava de masa,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;Deasupra am ornat cu alune prajite si faramitate ,inainte de-a introduce in cuptor!

Pofta buna!

Bruschette cu mozzarella si rosii


Ingrediente:
Paine feliata
o rosie mare
1 mozzarella
1 catel usturoi
sare,piper,origano
ulei

Mod de preparare:
Asezam feliile de paine intr-o tava,ungem cu un fir de ulei,frecam painica cu usturoiul decojit,asezam feliile de rosii pe care le condimentam cu sare ulei si piper,deasupra asezam feliile de mozzarella,decoram cu origano si introducem in cuptorul cald pana se topeste mozzarella;
servim calde!
Pofta buna!

joi, 24 martie 2011

Gateau du chocholat-pt Adriana-


ingrediente:
6 oua
185g ciocolata amara
3 linguri lapte
150g smantana pt prajituri lichida
1 si 1\2 linguri de faina
75g migdale tocate sau faina de migdale
185g zahar
pt glazura:
100g ciocolata amara
50g frisca lichida
Pt decor:
Alune prajite tocate si ciocolata feliute
Mod de preparare:
Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri;
Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare;
Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos;
turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm,
Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35
Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata

joi, 3 martie 2011

Tochitura -dupa placul meu



ingrediente

1 piept de pui mai mare
350g carne de porc mai slaba(eu am folosit muschi
250-300g carnat proaspat
2-3 catei de usturoi
1 ceapa in cazul meu rosie
1-2 pahare de vin alb
1 cutie suc de rosii
sare si piper,foi de dafin

Mod de preparare
Pieptul de pui spalat si curatat il taiem in felii sau bucati mici;
Carnatul il taiem felii mici;
Carnea de porc spalata si curatata de grasime,o taiem bucati;
Tocam ceapa pestisori si-o calim in ulei de masline incins impreuna cu un catel de usturoi,o inabusim cu apa asa nui ne creaza probleme la stomacel,si -
o tinem pe foc mic pana devine trasparenta,adaugand din cand in cand putina apa calda ,sau supa;
Separat intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam carnea si carnatul,calim bine pe toate partile,pana la colorarea totala,stingem cu paharele de vin,l
asam sa evapore alcoolul,dupa care completam cu un pahar de apa sau supa;
Conserva de rosii o amestecam cu ceapa calita ,dupa care adaugam totul,si foaia de dafin peste carne,amestecam,acoperim cu un capac,completam cu apa calda daca este necesar,si continuam coacerea;
Inainte de- aoprii focul adaugamm 2 catei de usturoi presati si servim alaturi de-o mamaliguta calda,un pahar de vin rosu,si de ce nu cu nelipsitii
cartofiori prajiti;
Pofta buna;