duminică, 20 februarie 2011

Tort de inghetata cu 3 creme si bezea



Ingrediente:
Pt crema nr 1:vanilie
4 oua(doar galbenusurile)
3 cesti de cafea mari cu frisca lichida1 ceasca de lapte
1 ceasca zahar
1 pastaie de vanilie

Pt crema nr 2:
4 galbenusuri
3 cesti de frisca lichida
1 ceasca lapte
1 ceasca zahar
200g ciocolata amara

Pt crema nr 3:
250g crema nutella
2 linguri de zahar
350ml lapte
200ml frisca
10g amidon de porumb
glazura:
100g ciocolata amara
20g unt
Bezea:
Cele 4 albusuri de la prima crema
zeama de la 1 lamaie
100g zahar





Mod de preparare:
Pt prima crema:
Intr-o cratita cu fundul dublu am pus la incalzit laptele+frisca+zaharul si pastaia de vanilie,am amestecat pana la topirea zaharului,din aceasta compozitie am luat o ceasca si-am amestecat-o cu galbenusurile batute in prealabil,am omogenizat,si-am adaugat totul compozitia calda de lapte,am continuat fierberea,am inlaturat pastaia de vanilie si-am lasat crema la racit;
Dupa racire eu amcontinuat racirea in aparatul de inghetata pana la solidificarea acesteia,dar se poate turna compozitia intr-un vas de plastis si se introduce in congelator timp de 1 ora;
La fel am procedat si cu cea de-a 2 crema doar ca am topit ciocolata cu laptele si frisca,am introdus in congelator si :
Pregatim a 3 crema de nutella:
Laptele frisca ,zaharul si amidonul,le amestecam pe foc,cand incepe sa fiarba, si sa se ingroase putin incorporam nutella;
Lasam crema la racit,dupa care o introducem in congelator sau in masina de inghetata;
Bezeaua
Mixam albusurile ,cu zaharul si adaugam lamaia stoarsa,mixam totul ft bine pana ce albusul devine alb spumos si batos;
Compozitia obtinuta o impartim in 3,si le coacem intr-o tava tapetata cu hartie de masura 26cm timp de 60minute l a100°C
Eu am copt toate 3 impreuna in cuptor ventilat
Asamblare:
Am luat o tava de diametrul 26cm am tapetat cu hartie,pe fundul ei am asezat primul strat de bezea,am turnat compozitia de la prima crema de inghetata,am asezat a doua bezea,a doua crema de ciocolata,a treia bezea,si ultima crema de nutella;
Am glazurat cu ciocolata topita dar rece(dupa congelarea straturilor de inghetata)si-am decorat cu flori de ciocolata;
Am pregatit tortul pt ziua mea de nastere;
Va garantez ca a fost destul de greu de realizat dar a meritat efortul!!!

joi, 17 februarie 2011

Inimioara cu crema de trufe



PT ZIUA INDRAGOSTITILOR:

SAN VALENTINO




Pt pandispan:
-100g faina
50g amidon
50g cacao
150g zahar
6 oua
80g unt
1 plic praf de copt
Pt crema
-200g smantana lichida
200g ciocolata amara
Pt decor:
"200g pasta de migdale(din comert)
30g zahar farin
Lichior de cafea
Eu am pregatit blatul intr-o forma de inimioara deci am redus toate ingredientele pe jumatate din cantitatea expusa in reteta de mai sus;
Aceste cantitati sunt necesare pt o tava cu diametrul de 26 cm;
Pregatirea blatului.
Mixam ouale intrgi cu zaharul pana devin o crema spumoasa;
Separat amestecam faina cu amidonul cu cacao si praful de copt;
In crema de oua incorporam treptat untul topit,omogenizam ,iar in final incorporam amestecul de faina;
Omogenizam turnam compozitia in tava unsa si tapetata,introducem in cuptorul cald 90°c timp de 35 minute;
Tava mea fiind mai mica a cerut doar 20 minute de coacere;
Pregatim crema:
Smantana si ciocolata le-am topit impreuna in cuptorul cu microunde timp de 3 minute la 650W,am omogenizat,am lasat cam 10minute la rece dupa care am batut compozitia cu mixerul pana a devenit spumoasa;
Blatul l-am taiat in 3 felii potrivite,le-am insiropat cu lichior de cafea amestecat cu putin lapte (sau apa)
Am umplut cu crema fiecare strat ,iar in final am ornat cu pasta de migdale pe care am amestecat-o cu zaharul farin;Am intins o foaie destul de subtire,am acoperit bine inimioara,iar cu restul de pasta am decorat tortul dupa imaginatia mea(am fost ajutata de fiica mea de 15 ani:))
A fost o surpriza placuta pt sotul meu,de ziua indragostitilor!!!

marți, 8 februarie 2011

Fursecuri cu gem


ingrediente:
500g faina
180g unt
200g zahar
2 galbenusuri
coaja de la o lamaie
1 lingurita de miere
gem de prune

Mod de preparare:
Amestecam untul cu zaharul,mierea si ouale,incorporam putin cate putin faina cu praful de copt si coaja de lamaie;Coca obtinuta o infasuram in folie de plastic si o introducem la frigider;
Dupa 30 minute intindem foaia putin mai groasa decupam cercuri,iar jumatate din cercuri le decupam si in interior, eu am folosit o forma de steluta,am pus o jumatate lingurita de gem de prune,am acoperit cu un alt cerc ;
asezam fursecurile pe o tava tapetata cu hartie,introducem in cuptorul cald 180°C timp de 15 minute!
Sunt deosebit de pufosi si buni!

Paine impletita cu mac






Ingredienti
500g faina alba
15g drojdie proaspata
210-220ml apa calduta
1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei
1 lingurita sare
1 ligurita miere
mac pt ornat



Mod de preparare:
Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute;
Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora;
Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute;Cuptorul cald 220°C ;
Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa;
Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!
Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa,,

Tarta cu mere



Astazi va prezint o tarta simpla si gustoasa pregatita in cea mai mare viteza,stiti pofta de ceva bun dar nu foarte caloric;


Ingrediente:
250g faina
90g unt
1 ou
100g zahar
coaja de la 1 lamaie
putina apa rece(daca este necesara)

Pt umplutura :
3 mere
zeama de la 1 ae
2 linguri zahar brun
3-4 biscuiti
100g gem de caise
scortisoara

Mod de preparare:
Pregatim coca:
Pe o planseta amestecam faina cu untul rece taiat bucatele pana devine o amestecatura nisipoasa,adaugam zaharul untul,coaja de lamaie si oul putina sare ,amestecam totul foarte rapid,iar daca este necesar adaugam putina apa rece pt a obtine o coca maleabila si buna de intins;
Coca obtinuta o invelim in folie de plastic si-o introducem in frigider cam 30 minute;
Pregatim umplutura:
Curatam merele de coaja,inlaturam cotorul si semintele,le taiem felii si le stropim cu zeama de la lamaie;
Intindem coca,o asezam intr-o tava unssa si tapetata,o presam bine cu palmele ,intindem un strat bogat de gem de caise(Am avut eu),biscuti sfaramitati deasupra,iar ultimul strat de felii de mere asezate in mod circular,scortisoara si zaharul brun imprastiat pe toata suprafata tartei;
Introducem in cuptorul cald cam 25-30 minute controland dina cand in cand,pana la caramelizarea zaharului;
Se serveste calduta sau rece,pudrata cu zahar fin!

Muffins pufoase si simple


Ingrediente:
3oua mari
1cutie mica iaurt(125)g
3 cutiute de iaurt cu faina
2 cutiute cu zahar
1 cutiuta ulei de semi
1 pachet praf de copt
gem de fructe in cazul meu caise si piersici

Mod de preparare:
Ouale intregi le mixam cu zaharul pana devin o crema;
Iaurtul il amestecam cu uleiul,faina cu praful de copt;
Amestecam ouale batute cu iaurtul amestecat cu ulei,incorporam faina;
Pregtaim formele de muffins captusite cu hartie speciala de muffins sau pur si simplu cu hartie de cuptor,turnam o lingura de compozitie,o lingurita de gem si din ou o lingura de compozitie;
Introducem in cuptorul cald 180°C timp de 18-20 minute,pana la colorare!
Se pot pudra cu zahar,sau cu alune macinate(in cazul meu)
Simple si bune pentru o gustare sanatoasa!