miercuri, 26 ianuarie 2011

Tarta cu iaurt si picaturi de ciocolata


Ingrediente:
300g faina
180g zahar(eu 150)
80g unt
2 oua intregi
o jumatate pachet praf de copt
50g alune de padure
100g picaturi de ciocolata
un praf de sare
2 iaurturi naturale
zahar pudra pt decor

Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si cu sarea!
In robotul de bucatarie mixam untul cu zaharul;Amestecand incontinuu,adaugam unul cate unul ouale si mixam dupa fiecare;
Adaugam amestecul de faina,mixam cu o viteza mai mica si putin cate putin incorporam iaurtul;
Cu o lingura amestecam picaturile de ciocolata,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata,asezam deasupra alunele si introducem in cuptorul cald!
180°C timp de 40 minute;
Scoatem tarta o lasam la racit si pudram cu zaharul farin;
Este o tarta simpla,delicioasa si nu foarte calorica;

marți, 25 ianuarie 2011

Mini muffins cu interior ciocolatos


ngrediente:
100g ciocolata amara
80g unt
80g zahar farin
20g faina
2 oua
sare,putina vanilie!


Mod de preparare:
Topim ciocolata cu untul ;
Cand ciocolata este topita adaugam ,amestecand incontinuu zaharul farin;
Separat batem ouale cu o priza de sare,si le adaugam in compozitia de ciocolata;
Incorporam faina si vanilia;
Turnam compozitia in forme de muffins,le introducem in congelator cam 2 ore dupa care le coacem in cuptorul cald 180°C timp de 8 minute;
Dupa 8 minute scoatem muffins din cuptor si servim calde cu zahar pudra!

Cornuri rapide cu nutella



Ingrediente:
1pachet de foi de placinta frageda
100g nutella
1 ou

zahar tos

Mod de preparare:Foaia in cazul meu rotunda am impartit-o in 8 triunghiuri;
Pe fiecare triunghi am pus o lingura de nutella ,am rulat si am obtinut 8 cornuri pe care le-am uns cu ou batut si presarat cu zahar tos;
Am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 15 minute;
Delicioase calde ,dar si reci alaturi de un pahar de lapte

cald!

luni, 24 ianuarie 2011

Rulada de carne-BonRoll




Ingrediente:.
500g piept de pui
3 cartofi fierti
3 linguri pesmet
sare,piper,ulei
200g cascaval afumat
100g crenvusti
1/2 pahar vin alb
Mod de preparare:
  • Cartofii fierti,curatati de coaja,ii pregatim piure;
  • Carnea de pui curatata de pielita o dam prin robotul de bucatarie(eu am amestecat 300g piept cu 200g carnat proaspat);
  • Amestecam carnea cu piureul de cartof ( o mica parte o vom tine pt umplutura)i,incorporam oul si cele 3 linguri de pesmet,sare piper si o lingurita de ulei,omogenizam ;
  • Compozitia obtinuta o intindem intre 2 foi de hartie pergament,in forma de dreptunghi;
  • Dam prin razuitoare cascavalul,prin robotul de bucatarie crenvustii curatati de pile,amestecam totul cu restul de piure,si ii dam forma unui salam;
  • Asezam salamul pe dreptunghiul pregatit cu carne si cartofi,rulam cu atentie,inghidem bine la capete si asezam rulada in tava cu hartie de cuptor;
  • Dam tava la cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;In tava adaugam o jumatate pahar de apa si ungem rulada cu un fir de ulei;
  • dupa 20 minute adaugam jumatatea de pahar de vin alb si continuam coacerea pana la rumenirea ruladei;
  • daca este necesar prelungiti timpul de coptura!
  • Lasam rulada la racit dupa care o taiem si servim alturi de-o garnitura de cartofi sau salata!
  • Pofta buna!

sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tarta cu Piersici.


Ingrediente.
*3 oua
*150g zahar
*12 pahar lapte
*250g faina
*4-5 piersici mari
*1 praf de copt
*1 pachet vanilie
*coaja de la o lamaie-rasa
20g unt pt uns tava
-o tava rotunda pt tarte


Mod de preparare.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema omogena. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.

In crema de galbenus am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt, am alternat cu laptele, pana la terminarea ingredientelor; am adaugat vanilia,lamaia rasa,iar la sfarsit albusurile spuma amestecand de sus in jos, incorporand cu atentie albusurile in crema omogena.

Am uns tava cu unt,am pudrat cu faina ,am turnat compozitia in tava ,iar deasupra am asezat fructele taiate feliute,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 45 minute. Am lasat tarta 5 minute in cuptor dupa coacere,am pudrat cu zahar.

Este o prajitura foarte economica, rapida, iar fructele le puteti inlocui, cu orice fruct de sezon.

OBS: va recomand sa tineti 35-40 minute tarta la cuptor,in modul acesta ramane mult mai pufoasa!

Dulceata de fructe de padure.


Ingrediente

  • 1 kg fructe mixte de padure(zmeura,fragi,coacaze,afine)mure
  • 600g zahar
  • 1 lamaie(zeama)
Mod de preparare.

Fructele se ingrijesc de frunze si codite; se spala bine, se lasa la scurs intr-o sita. Intre timp zaharul se amesteca cu fructele, se pun la fiet intr-o cratita cu fundul dublu.

Se fierb timp de 15-20 minute, se adauga zeama de lamaie, se opreste focul, se lasa cam 5 minute la racit, dupa care se pun in borcane spalate si limpezite, care au fost introduse in prealabil in cuptorul incins timp de 5 minute pt sterilizare si se vor umple cu dulceata, se pun capacele si se intorc cu capacul in jos.

Se lasa sa se raceasca bine dupa care se vor depozita in camara,beci etc.


Tort Caramel

Ingrediente.

  • 10oua
  • 300g zahar
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50ml esenta de rom
  • 50ml esenta de vanilie
  • 150-200 frisca
Mod de preparare.

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului cu caramel;
Separat se amesteca 6 oua cu 50g zahar,laptele caldut,vanilia;
Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar,se introduce la cuptor pt 30'

Blatul:
50g zahar se amesteca cu 4 galbenusuri,se adauga albusurile batute spuma tare,faina amestecata cu cacao,se toarna peste compozitia de caramel coapta;
Se introduce la cuptor pt 30',se scoate se raceste,se rastoarna cu atentie,pe un platou,se tine in frigider cam 2 ore ,se serveste cu frisca batuta deasupra;
Eu am cernut cacao deasupra.

miercuri, 5 ianuarie 2011

cozonac umplut cu crema


Ingrediente:
Un cozonac ,,pandoro''
4 oua,galbenusurile
500ml lapte
120g zahar
40g amidon
250ml frisca
1 tableta ciocolata
+50g ciocolata amara pt decor
-pt insiropat50g zahar

Mod de preparare:
Cozonacul pandoro este un c ozonac specific italian care se gaseste in supermarket;Eu l-am taiat in mai multe felii
5-6 eliminand partea de sus pe care am pastrat-o inchisa bine in frigider;
Pregatim crema:
Galbenusurile de ou le-am amestecat cu o lingura de lemn,pana la topirea zaharului,am incorporat amidonul,putin cate putin,iar separat am pus laptele la fiert;
In momentul in care laptele se umfla,il incorporam in crema de oua,putin cate putin,amestecand incontinuu;
Punem vasul cu crema pe focul domol amestecand pana la omogenizarea cremei;
Separam crema in doua vase,in unul din acestea punem ciocolata(o tableta)amestecam energic,pana la topirea acesteia,si dam cremele la rece,amestecand din cand in cand,pentru a evita formarea pielitei deasupra;
Batem frisca si-o amestecam in cele doua vase dupa racirea completa;
Caramelizam zaharul,stingem cu 1-2 pahare apa si continuam fierberea;Cu siropul racit insiropam blatul de cozonac;
Asezam baza de cozonac,insiropam,asezam un strat de crema chantilly,asezam un alt blat de cozonac,insiropam,asezam un alt strat de crema de ciocolata ;
Ornam ultimul blat cu crema ,decoram dupa placerea fiecaruia,lasam 2-3 ore la frigider si servim;
Stelutele de ciocolata le-am pregatit cu putin timp inainte de srvirea tortului;Am topit ciocolata,am niveleto pe o tava,am lasat putin la racit dupa care am decupat stelutele cu o forma de biscuiti;
Tortul a iesit deosebit de bun,iar cozonacul poate fii inlocuit cu un pandispan simplu;
La multi ani tuturor!!!