miercuri, 9 noiembrie 2011

Bavarese cu mousse de ciocolata si pavesini

Ador torturile tip bavarese,de toate tipurile si de orice gust!

Ingrediente:
Biscuitele:
300g piscoturi pavesini
80g unt
80g migdale macinate

Crema:
250g mascarpone
400ml frisca
100g zahar pudra
200g ciocolata amara + 50g ciocolata pt decor

Mod de preparare:
Topim untul pt biscuite;Mixam pana la faramitare piscoturile(200g),incorporam migdalele,iar in final incorporam untul,omogenizam totul,rezultatul obtinut il punem intr.-o tava inalta  cu deschidere laterala,unsa cu unt;
Presam biscuitele cu mainile,si introducem tava in frigider pana la pregatirea cremei;
Crema:
Mixam mascarpone cu zaharul farin,incorporam putin cate putin ciocolata topita in prealabil si frisca batuta;
Scoatem tava din frigider turnam crema obtinuta,introducem tava in frigider pt 2 ore;
Dupa racire extragem tava si lipim piscoturile ramase cu ciuocolata topita,in jurul tortului,fixam cu un jnur colorat pt siguranta dar si pt decor,decoram cu ciocolata sau cacao in pudra,introducem tortul in frigider pana la servire!
Delicios ,rapid si gustos!!
Mie mi-a ramas putina crema si am pregatit bavarese monoportie!!

Un comentariu: