marți, 25 octombrie 2011

Tagliatelle de casa cu ciuperci si sottilette

Ingrediente pt tagliatelle:
3 oua intregi
300g faina
un praf de sare
Ingrediente pt sucul de ciuperci:
300g ciuperci
un cubulet de unt
ulei de masline
un catel de usturoi
patrunjel
sare si piper
Mod de preparare:
pt pasta:pregatim o coca potrivita  o intindem cu facaletul si taiem tagliatelle  cu ajutorul unui cutit sau rotite speciale pt pasta(in cazul meu am folosit masina pt pasta);
Punem apa la incalzit pt fierberea pastei,adaugam sarea si intre timp pregatim sosul de ciuperci;
calim in ulei de floarea soarelui usturoiul,adaugam ciupercile spalate ,uscate si taiate feliute,adaugam putina apa in care o sa fierbem pasta,si trptat,amestecand  mai picam cate putina apa si controlam ciuprcile;Nu trebuie sa se lipeasca;adaugam spre sfarsit cubuletul de unt,patrunjelul ,saram si potrivim de piper;
Fierbem pasta ,scurgem apa in care a fiert dar tinem deoparte putina apa,amestecam cu sucul de ciuperci,omogenizam bine,servim pe farfurie iar deasupra asezam o felie de sottilette;

Servim,pofta buna!!

3 comentarii:

  1. Simple dar atat de gustoaseeeee,stii cum se spune,provare per credere,pentru cei care inca nu le stiu gustul...eu sant FAN DE CIUPERCI....
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Patronela!!

    RăspundețiȘtergere