miercuri, 5 octombrie 2011

Suc de rosii

Ingrediente:
5 kg rosii coapte
sare
borcane
capace
etichete
Mod de preparare:
Rosiile spalate ft,ft bine le lasam la scurs intr-o sita;
Pe un fund de bucatarie taiem rosiile in functie de marime,pe jumatate cele mai mici in patru;
Punem rosiile  intr-o cratita cu fundul dublu sau si mai bine intr-un tuci de aluminiu,si il punem la foc mic,sa fiarba;
Cand a inceput sa dea in ''clocote'',dam tuciul de pe foc lasam putin la racit,si dam rosiile prin separatorul de pielite;Al meu este manual,si separa pielitile si samburii lasan sa treaca doar sucul si pulpa;
Dam sucul din nou la fiert in tuci,lasam sa dea 2-3 clocote,si trecem la imbuteliat;
Borcanele sau sticlele spalate ft bine si uscate,le umplem cu sucul obtinut,le inchidem cu respectivele capace;
Borcanele pline cu suc le introducem intr-.un vas inalt plin cu apa,si le punem iarasi la foc dulce,facand atentie ca acestea sa nu se atinga intre ele,si sa se sparga,le fierbem cam timp de o ora,oprim focul si lasam borcanele sa se raceasca in apa in care au fiert;
le scoatem,stergem ,le etichetam si le depunem in beci sau cantina;


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu