miercuri, 5 octombrie 2011

Pan Brioche

Ingrediente:
-550g faina alba
25g drojdie de bere proaspata sau 2 pachete uscata
280g apa calduta
2 linguri zahar tos
20g unt topit sau ulei de masline in aceiasi cantitate
1 lingurita sare
Multa vointa pt framantare:)
Mod de preparare:
Drojdia o faramitam intr-un vas de plastic,adaugam zaharul si 2-3 picaturi de apa calduta;Cu o lingura amestecam bine totul pana va avea aspectul unei paste,paste aceasta adaugam 50g faina din totalul de faina,si trptat adaugam cam 5oml apa calduta,omogenizam totul si dam maiaua obtinuta la crescut pana isi va marii volumul;
Peste maiaua crescuta adaugam restul de faina apa calduta si untul(Uleiul),topit;
Framantam cu nadejde totul pana cand aluatul se va dezlipii de pe degete;
Vasul cu coca,o vom pune la odihnit in cuptorul stins,cam timp de 1 ora;
Odata ce aluatul adospit  il impartim in doua parti egale,si le asezam in tavile(forme de cozonac sau chec)  unse si tapetate cu faina,si le vom lasa la dospit timp de 20-30 minute;
Incingem cuptorul la 180°C si introducem tavile  timp de 20-25 minute,depinde de cuptorul fiecaruia;
Scoatem tavile din cuptor desprindem cu atentie marginile,decapotam pan brioche si introducem fara tava in cuptor timp de 10 minute;
Rezultatul obtinut va fii deosebit de aromat si delicios;
Se imbina minunat cu o lingurita de Nutella,sau marmelata,pt o gustare sanatoasa;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu