sâmbătă, 10 septembrie 2011

Tort cu mouse de ciocolata si ..cocos

Tortul l-am pregatit cu ocazia zilei de nastere a fetei mele ELENA,La multi ani  mama!!
INGREDIENTE:
Pt foi:
500g aluat fraged(cumparat sau pregatit de voi)
Zahar pudra pt pudrat foile
Pt crema
 200g ciocolata amara
500g frisca batuta
3 galbenusuri
100g zahar
fulgi de cocos pt decor

MOD DE PREPARARE:

Intindem aluatul fraged si decupam 3 cercuri de 26cm;
Foile obtinute le intepam cu furculita pe ambele parti,le pudram cu zahar pudra,le introducem in cuptorul cald 200°C timp de 10-15 minute pana se coloreaza;
Intre timp intoarcem foile pe ambele parti si le coacem in mod uniform;
Crema:
Mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,incorporam ciocolata topita,omogenizam;
Mixam frisca,incorporam frisca in crema cu ciocolata,umplem un pos de pasticerie;
Montajul tortului:
Asezam prima foaie,umplem cu o parte de crema,cea de-a doua foaie si un alt strat de crema,o alta foaie ,dar ultimul strat va fii de decor;
Decoram cu fulgii de cocos pe marginea tortului in modul acesta acoperim imperfectiunile;
Il introducem in frigider pana in momnentul servirii;
PS:Foile sunt putin crocante dar se imbina in mod minunat cu crema delicioasa si cremoasa;
Puteti inlocuii frisca cu mascarpone in aceiasi cantitate!

3 comentarii:

  1. In primul rand La multi ani ficei tale,plini de sanatate si impliniri,sa-ti aduca numai bucurii!!!
    Ai facut un tort foarte elegant si sigur e si gustos,imi place mult cum arata!!!
    Pupici pentru amandoua si o seara frumoasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. La multi ani fetei tale! I-ai pregatit un tort frumos!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tortul arata asa delicios. Sunt convinsa ca a fost gustos.

    RăspundețiȘtergere