joi, 1 septembrie 2011

Tort ciocolatos cu nuca de cocos


INGREDIENTELE NECESARE:P
4 oua
100g unt
100g zahar
60g faina
200g ciocolata amara


PT DECOR:
50g ciocolata amara
50g fulgi nuca de cocos
O alta varianta a tortului de ciocolata cu internul umed,care a devenit in ultimul timp specialitatea casei,deoarece este ft rapid si delicios de bun;
Va invit sa-l incercati ,eu l-am prezentat cu fulgii de cocos,dar imi place ft mult si cu inghetata de vanile alaturi;

MOD DE PREPARARE:
Topim ciocolata cu untul in bain -marie,adaugam unul cate unul galbenusurile,amestecand energic dupa fiecare,dam compozitia de pe foc,amestecand incontinuu;
Separat mixam albusurile cu zaharul pana cand devin o spuma alba tare;
Luam o lingura din compozitia de albusuri,amestecam cu cea de galbenusuri,subtiind in modul acesta compozitia,dupa care adaugam albusurile spuma amestecand cu o paleta;
Ungem si tapetam o tava cu ulei si faina,turnam compositia si coacem in cuptorul incins in prealabil 180°C timp de 15 minute;
Decorare:
Topim restul de ciocolata si turnam deasupra tortului racit,decoram cu fulgii de cocos si servim dupa racire

5 comentarii:

  1. Si mai ales ft simpla alexandrina,multumesc pt vizita!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca-i vorba de ciocolata nu pot rezista tentatiei mai ales ca arata asa de bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. daca e cu cocos e perfect ptr mine ;)

    RăspundețiȘtergere