vineri, 9 septembrie 2011

Tarta sarata cu wurstel

O tarta simpla rapida si gustoasa totodata;Foietajul il puteti cumpara din comert,dar nu o sa fie niciodata bun ca acela pe care il pregatiti voi acasa;Asa,cand aveti timp,pregatiti foietajul,il portionati si il congelati in hartie de pergament sau plastificata,si sigilati in pungute de plastic!
Ingredientept foietaj:
150g unt
300g faina
apa rece
Umplutura
200g wurstel(crenvusti)
2oua
200g branza moale -ricotta
Mod de preparare foietaj:
Puneti in robotul de bucatarie faina,un varf cutit de sare,untul temperatura ambiente,si incepeti sa mixati  adaugand apa rece pana cand se formeaza o minge de coca;
Aluatul obtinut il impachetam in foaie de plastic si il lasam in frigider 30 minute inainte de utilizare;
Taiem crenvusti felii,amestecam cu branza si cu un ou si un albus,tinand deoparte un galbenus pt a unge tarta pe dinafara;
Scoatem aluatul din frigider ,intindem cu facaletul,obtinand 2 foi,fara sa framantam prea mult,asa aluatul se separa in coacere in mai multe foi;Asezam in tava tapetata cu hartie ,turnam compozitia,asezam cea de-a doua foaie ,intepam cu furculita ,ungem cu galbenus de ou ;
Introducem tarta in cuptorul cald 200°C timp de 25-30 minute;Pofta buna!!!

P:S:Puteti sa faceti tarta cu orice fel de branza,cascaval,legume etc,dupa dorinta si gusturile dvs;

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu