luni, 12 septembrie 2011

Painici impletite

ingrediente:
500g faina
30g drojdie de bere
280g apa calduta
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de sare
seminte de mac
mod de preparare:
In robotul de bucatarie amestecamj faina cu sarea si macul;
Separat apa calduta cu  drojdia si uleiul de masline le amestecam bine pana la dizolvarea drojdiei,si turnam putin cate putin peste faina,
Dupa omogenizare,aluatul obtinut il mai framantam bine cu mainile,il lasam 15 minute pe o planseta tapetata cu faina ,si acoperim cu un prosop curat;
Dupa 15 minute aluatul crescut il impartim in 2 fasii,iar pe acestea in mai multe bucati;
Obtinem painicile de masura si forma dorita ,sau ii dam forma  de paine normala;
Lasam aluatul la dospit cam 1 ora si jumatate pan isi dubleaza volumul,introducem in fornul cald,nu inainte de-a unge painica cu un fir de ulei de masline;
Cuptorul preancalzit in prealabil 200°C timp de 25 minute;

Iese o painica nemaipomenit de pufoasa si buna,pe care o puteti conserva si in congelator pana in momentul folosirii;


4 comentarii:

  1. Hmmmmmmmmmmmm........ce frumos miroase la tine !!!
    Ce sa o mai congelezi, hai ca vin eu cu papa bun la tine si ne rupem cate un colt de paine...
    Vrei ?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mersi Sidy,te astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. This looks wonderful. This is my first visit to your blog, so I took some time to browse through your earlier posts. I'm so glad I did that. I really enjoyed the time I spent here and I'll definitely be back. I hope you have a wonderful day. Blessings...Mary

    RăspundețiȘtergere
  4. ce spirale bune..mmmm...imi plac mult

    RăspundețiȘtergere