joi, 1 septembrie 2011

Orecchiette cu carnat si ricotta pugliese


Nu lipseau din puglia minunatele branzeturi,uleiul de masline ,maslinele ,caperele si alte minunatii pe care doar pe aici le poti gasii;
Asa ca am pregatit o pasta minunata(orecchiette-specialitate puglieza) ,asa cum se gateste in puglia cu mai multe ingrediente;
Avem nevoie de :
carnat proaspat
rosii proaspete
pinoli
ulei de masline
patrunjel proaspat tocat
ricotta rasa(o ricotta mai tare care se da prin razatoare)
400g orecchiette
usturoi
sare,piper si ardei usturat proaspat

MOD DE PREPARARE:
Punem apa cu sare la fiet in care vom fierbe pastele,acestea necesita mai mult timp de fierbere cam 13 minutre;
Intr-o tigaie in care am varsat ulei de masline calim usturoiul cu ardeiul usturat curatat de seminte, pinoli, adaugam carnatul ,dezvelit de pielita si calim totul la foc moderat,pana la rumenirea carnatului dar fara a arde usturiul sau ardeiul,adaugam rosiile proaspete taiate in 4,si continuam coacerea;Intre timp pastele sunt fierte,le scurgem tinand deoparte apa in care au fiert,le adaugam peste compozitia de rosii si carnat,amestecam totul ft bine,adaugand treptat apa in care cau fiert orecchiettele,deoarece contine amidon si ajuta la legarea sucului;
Radem branza ricotta,amestecam cu multa atentie ,decoram cu patrunjel tocat si servim cu ricotta rasa deasupra!
Pofta buna!!

4 comentarii:

  1. Bune rau de tot...mi-ai facut o pofta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce deliciu,tare bune sunt!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca sunt o nebunie Vera draga.....
    Am sa incerc sa fac si eu dar cu altfel de paste( sa vad ce gasesc) si sa caut muguri de pin(pinoli) sa vad daca gasesc....
    Te tzuc si....saru'mana pentru masa !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa-ti fie de bine Sidy,sa sti ca se gasesc semintele de pin in magazine!

    RăspundețiȘtergere