miercuri, 7 septembrie 2011

MUSCHIULET DE PORC CU CARTOFI TARANESTI

INGREDIENTE PT 4 PERSOANE:
4-5 cartofi mari

unt-50g
rosmarin
1 muschiulet de porc-500G
100 speck sau proscitto crudo
1 ceapa
1 catel usturoi
1 pahar vin alb
100ml smantana grasa














MOD DE PREPARARE:

  • Cartofii ii fierbem cu coaja in apa cu sare;ii curatam de coaja dupa racire si ii taiem felii mai groase;
  • Musciuletul il taiem felii mai grase ,il invelim in feliile de speck,si le punem la calit in unt topit;
  • Le rasucim pe o parte si alta,acoperim  cu vin si adaugam cepa taiata feliute impreuna cu usturoiul,si calite separta in putin unt si acestea,le acoperim si lasam sa se fiarba la foc domnol;
  • Daca este nevoie mai adaugam cate putina apa,pt a nu lipii carnea iar la farsit adaugam smantana,mai fierbem 3 minute pana la omogenizarea acesteia;
  • Separat cartofii taiati ii calim in putin unt,pe o parte si alta,adaugam rosmarin si servim calzi alaturi de muschiuletul de porc!!

2 comentarii:

  1. Ce idee minunata........nu am mai facut de foarte mult cartofi taranesti.O bunatate ce ai gatit tu acolo.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ft mult Maria.
    eu ii gatesc destul de des!

    RăspundețiȘtergere