miercuri, 7 septembrie 2011

Lasagna cu sos de branza

Cu siguranta felul meu preferat de mancare este LASAGNA in toate modurile posibile si imposibile
Deci si astazi voi prezeanta un tip de lasagna ft des pregatit la mine acasa:
                                                                  

                                                               LASAGNA CU SOS DE BRANZA
INGREDIENTE:

  1. 1 PACHET LASAGNA-500G
  2. 500ML LAPTE
  3. 50G FAINA
  4. 50G UNT +20G UNT
  5. 150G CASCAVAL DULCE
  6. 50G GORGONZOLA
  7. 4-5 FELIUTE DE SOTTILETTE
  8. 1 MOZZARELLA
  9. PARMEZAN
  10. 150G PROSCITTO FELIAT SUBTIRE

MOD DE PREPARARE:

  • Mai intai pregatim besciamella:Topim untul intr-o cratita cu fundul dublu,amestecam cu faina adaugata toata deodata,dupa omogenizare,adaugam laptele cald,omogenizam si amestecam incontinuu pana se ingroasa;
  • Taiem branzeturile in cubulete mici,le adaugam in besciamella si amestecam totul pana la topirea ingredientelor;
  • Lasam deoparte mozzarella,parmezanul si feliile de sottilette;
  • Intr-o oala,fierbem foile de lasagna,le scoatem intr-un vas cu apa rece,le racim dupa care le scurgem pe un servet de bucatarie ;
  • Ungem o tava cu besciamella,asezam un strat de pasta ,un alt strat de besiamela si unul de parmezan;
  • Urmatorul strat va fii de pasta,besciamella si prosciutto,un altul de pasta,besciamella si sottilette si asa pana la terminarea ingredientelor;
  • Ultimul strat va fii de besciamella si mozzarella,si parmezan;
  • Introducem in cuptorul cald 180°C timp de 30minute
Pofta buna!


Sugestii:
Puteti inlocuii cascavalul si gorgonzola cu orice alt tip de branzeturi aveti prin frigider;Sunt delicioase si sanatoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu