vineri, 3 iunie 2011

Oua cu sparanghel


Ingrediente:
O legatura de sparanghel
2 oua
ulei de masline
patrunjel
sare,piper
parmezan

Mod de preparare:
Sparanghelul il spalam bine bine sub jetul de apa rece,eliminand toate resturile de nisip;
Dupa spalare il punem la oparit intr-o oala cu apa fiart si sare;
Il oparim timp de 3-4 minute depinde de marimea acestuia (al meu era mai subtire si am eliminat partea alba),Il scoatem cu un supar si-l introducem in apa rece pt a mentine culoarea verde a acestuia;
Intr-o tigaie teflonata unsa cu ulei de masline asezam sparanghelul pe toata suprafata acesteia fara sa-i suprapunem,calim la foc domol,cand s-au calit pe ambele parti turnam ouale ''ochiuri'' intregi,acoperim cu un capac si coacem cam 5 minute;
Ridicam capacul presaram parmezan,sare si piper si servim cu crutoane de paine!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu