vineri, 3 iunie 2011

Bavarese cu capsuni



Ingrediente:
Pt biscuite:
250g biscuiti cu cacao
80g unt topit
30g zahar brun
Pt crema:
350g frisca batuta
300g capsuni curatati
20g gelatina
100g zahar
100g zahar farin
Pt sos:
100g capsuni
35g zahar
60ml apa
7g gelatina

Mod de preparare:
Biscuitii ii mixam in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul si spre sfarsit incorporam untul lichid;
Omogenizam si biscuitele obtinut il asezam intr-o forma de tort tapetata cu hartie,presam bine cu o lingura si cu mainile si introducem in frigider,
Separat pregatim capsunile pe carte le punem la fiert intr-o tigaie cu 100g de zahar pana obtinem o marmelata,mixam totul bine,eliminam semintele cu ajutorul unei site mai dese si incorporam gelatina inmuiata in prealabil,Lasam crema la racit si intre timp mixam frisca cu zaharul farin,dupa care incorporam crema de capsuni racita;
Turnam crema spumoasa peste biscuite,si introducem la frigider;
Pregatim sosul.
Capsunii cu zaharul si apa ii punem la fiert,incorporam gelatina inmuiata,omogenizam si turnam peste crema de capsuni;
Tinem bavarese in frigider cam 2ore dupa care putem servii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu