marți, 29 martie 2011

Zebra cake


Ingrediente:
4 oua
250g zahar
250ml lapte
200ml ulei de semi
vanilie
300g faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri cacao
alune prajite pt decor

Mod de preparare:
Ouale intregi le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat;
Separat amestecam faina,praful de copt.vanilia;
In compozitia de oua adaugam laptele caldut,uleiul ,amestecand incontinuu,iar in final faina cernuta;
Impartim compozitia in 2 parti,iar in una din acestea incorporam cacaoa;
Intr-o tava unsa si tapetata,de preferinta acelea care au deschiderea laterala,turnam 3 linguri din compozitia alba in centrul tavii,deasupra 3 linguri din compozitia neagra si tot asa pana la terminarea compozitiilor;
Nu se niveleaza,nu se bate tava de masa,se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;Deasupra am ornat cu alune prajite si faramitate ,inainte de-a introduce in cuptor!

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu