joi, 3 martie 2011

Tochitura -dupa placul meu



ingrediente

1 piept de pui mai mare
350g carne de porc mai slaba(eu am folosit muschi
250-300g carnat proaspat
2-3 catei de usturoi
1 ceapa in cazul meu rosie
1-2 pahare de vin alb
1 cutie suc de rosii
sare si piper,foi de dafin

Mod de preparare
Pieptul de pui spalat si curatat il taiem in felii sau bucati mici;
Carnatul il taiem felii mici;
Carnea de porc spalata si curatata de grasime,o taiem bucati;
Tocam ceapa pestisori si-o calim in ulei de masline incins impreuna cu un catel de usturoi,o inabusim cu apa asa nui ne creaza probleme la stomacel,si -
o tinem pe foc mic pana devine trasparenta,adaugand din cand in cand putina apa calda ,sau supa;
Separat intr-o cratita cu fundul dublu,adaugam carnea si carnatul,calim bine pe toate partile,pana la colorarea totala,stingem cu paharele de vin,l
asam sa evapore alcoolul,dupa care completam cu un pahar de apa sau supa;
Conserva de rosii o amestecam cu ceapa calita ,dupa care adaugam totul,si foaia de dafin peste carne,amestecam,acoperim cu un capac,completam cu apa calda daca este necesar,si continuam coacerea;
Inainte de- aoprii focul adaugamm 2 catei de usturoi presati si servim alaturi de-o mamaliguta calda,un pahar de vin rosu,si de ce nu cu nelipsitii
cartofiori prajiti;
Pofta buna;

3 comentarii: