joi, 24 martie 2011

Gateau du chocholat-pt Adriana-


ingrediente:
6 oua
185g ciocolata amara
3 linguri lapte
150g smantana pt prajituri lichida
1 si 1\2 linguri de faina
75g migdale tocate sau faina de migdale
185g zahar
pt glazura:
100g ciocolata amara
50g frisca lichida
Pt decor:
Alune prajite tocate si ciocolata feliute
Mod de preparare:
Topim ciocolata amara.Intre timp separam albusurile de galbenusuri;
Incalzim smantana lichida cu laptele,si adaugam acest amestec cald peste ciocolata topita in prealabil,amestecam totul incepand din centru spre bordul vasului obtinand in felul acesta o crema omogena si incorporam unul cate unul galbenusurile de ou,amestecand incontinuu,dupa care urmeaza faina si faina de migdale,Separat batem albusurile cu zaharul tos,batem pana devin o spuma tare;
Amestecam crema de ciocolata cu albusurile batute,amestecam cu atentie cu o lingura de lemn sau cu o paleta de sus in jos;
turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina cu diametrul de 25cm,
Introducem in cuptorul cald 180°C timp 30-35
Dupa racire rasturnam tortul si glazuram cu ciocolata in care am adaugat frisca topita,am decorat cu alune prajite si ciocolata

4 comentarii:

  1. Esti sigura ca numai pentru Adriana ???
    Noi nu putem gusta oleaca ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere Sidy
    Pt toti!!

    RăspundețiȘtergere