miercuri, 30 martie 2011

Chec pufos-reteta mamei mele


Ingredientele necesare:

8oua
2cani zahar
2 cani faina+4 linguri faina
2 pahare ulei semi
4 linguri de apa fierbinte
1\2 plic praf de copt
zahar vanilat
un praf de sare
2-3 linguri cacao

Mod de preparare:

Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;
Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fierbinte.
Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;
Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat  si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;
Incorporam faina cernuta cu praful de copt ,si amestecam cu o paleta pana la omogenizare ;
Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;
Ungem si tapetam 2 tavi de cheg,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;
Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;
Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn, il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;
Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu