marți, 8 februarie 2011

Tarta cu mere



Astazi va prezint o tarta simpla si gustoasa pregatita in cea mai mare viteza,stiti pofta de ceva bun dar nu foarte caloric;


Ingrediente:
250g faina
90g unt
1 ou
100g zahar
coaja de la 1 lamaie
putina apa rece(daca este necesara)

Pt umplutura :
3 mere
zeama de la 1 ae
2 linguri zahar brun
3-4 biscuiti
100g gem de caise
scortisoara

Mod de preparare:
Pregatim coca:
Pe o planseta amestecam faina cu untul rece taiat bucatele pana devine o amestecatura nisipoasa,adaugam zaharul untul,coaja de lamaie si oul putina sare ,amestecam totul foarte rapid,iar daca este necesar adaugam putina apa rece pt a obtine o coca maleabila si buna de intins;
Coca obtinuta o invelim in folie de plastic si-o introducem in frigider cam 30 minute;
Pregatim umplutura:
Curatam merele de coaja,inlaturam cotorul si semintele,le taiem felii si le stropim cu zeama de la lamaie;
Intindem coca,o asezam intr-o tava unssa si tapetata,o presam bine cu palmele ,intindem un strat bogat de gem de caise(Am avut eu),biscuti sfaramitati deasupra,iar ultimul strat de felii de mere asezate in mod circular,scortisoara si zaharul brun imprastiat pe toata suprafata tartei;
Introducem in cuptorul cald cam 25-30 minute controland dina cand in cand,pana la caramelizarea zaharului;
Se serveste calduta sau rece,pudrata cu zahar fin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu