marți, 8 februarie 2011

Paine impletita cu mac






Ingredienti
500g faina alba
15g drojdie proaspata
210-220ml apa calduta
1 lingura untura(Eu 40-50ml ulei
1 lingurita sare
1 ligurita miere
mac pt ornat



Mod de preparare:
Drojdia+100ml apa calduta + mierea amestecam bine pana la dizolvare,incorporam 100g faina si lasam plamadeala la crescut 30 minute;
Dupa 30 minute restul de faina o asezam pe o planseta de bucatarie,in mijloc facem o gaura in care vom turna plamadeala de faina ,restul de apa,uleiul sau untura,amestecam bine totul pana va rezulta o coca moale pe care o lasam la crescut 1 ora;
Impartim coca in trei o impletim ca pe cozonac,o asezam intr-o forma de cozonac unsa si tapetata ,o lasam la dospit cam 30 minute;Cuptorul cald 220°C ;
Dupa dospire ungem paine cu ulei de masline,asezam mac deasupra si introducem painica in cuptorul cald in care am introdus mai intai o tav cu apa;
Tava cu paine va fii asezata la mijlocul cuptorului deasupra vasului cu apa!
Vom coace painea 20-30 minute in functie de cuptor,dar va garantez reusita si gustul deosebit de ,,paine de casa,,

Un comentariu:

  1. Que rica se ve la masa y la trenza una delicia,esto tengo que hacerla,muy bien tu la explicas,seguro que me queda bien,abrazos y cariños.

    RăspundețiȘtergere