sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tort Caramel

Ingrediente.

  • 10oua
  • 300g zahar
  • 500ml lapte
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 50ml esenta de rom
  • 50ml esenta de vanilie
  • 150-200 frisca
Mod de preparare.

Se caramelizeaza intr-o cratita 200g zahar si se stinge cu esenta de rom;se tapeteaza peretii vasului cu caramel;
Separat se amesteca 6 oua cu 50g zahar,laptele caldut,vanilia;
Compozitia obtinuta se toarna in vasul tapetat cu zahar,se introduce la cuptor pt 30'

Blatul:
50g zahar se amesteca cu 4 galbenusuri,se adauga albusurile batute spuma tare,faina amestecata cu cacao,se toarna peste compozitia de caramel coapta;
Se introduce la cuptor pt 30',se scoate se raceste,se rastoarna cu atentie,pe un platou,se tine in frigider cam 2 ore ,se serveste cu frisca batuta deasupra;
Eu am cernut cacao deasupra.

2 comentarii: