sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Tarta cu Piersici.


Ingrediente.
*3 oua
*150g zahar
*12 pahar lapte
*250g faina
*4-5 piersici mari
*1 praf de copt
*1 pachet vanilie
*coaja de la o lamaie-rasa
20g unt pt uns tava
-o tava rotunda pt tarte


Mod de preparare.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul pana devin o crema omogena. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se dau deoparte.

In crema de galbenus am adaugat faina amestecata in prealabil cu praful de copt, am alternat cu laptele, pana la terminarea ingredientelor; am adaugat vanilia,lamaia rasa,iar la sfarsit albusurile spuma amestecand de sus in jos, incorporand cu atentie albusurile in crema omogena.

Am uns tava cu unt,am pudrat cu faina ,am turnat compozitia in tava ,iar deasupra am asezat fructele taiate feliute,am introdus in cuptorul cald 180°C timp de 45 minute. Am lasat tarta 5 minute in cuptor dupa coacere,am pudrat cu zahar.

Este o prajitura foarte economica, rapida, iar fructele le puteti inlocui, cu orice fruct de sezon.

OBS: va recomand sa tineti 35-40 minute tarta la cuptor,in modul acesta ramane mult mai pufoasa!

Un comentariu: