luni, 24 ianuarie 2011

Rulada de carne-BonRoll




Ingrediente:.
500g piept de pui
3 cartofi fierti
3 linguri pesmet
sare,piper,ulei
200g cascaval afumat
100g crenvusti
1/2 pahar vin alb
Mod de preparare:
  • Cartofii fierti,curatati de coaja,ii pregatim piure;
  • Carnea de pui curatata de pielita o dam prin robotul de bucatarie(eu am amestecat 300g piept cu 200g carnat proaspat);
  • Amestecam carnea cu piureul de cartof ( o mica parte o vom tine pt umplutura)i,incorporam oul si cele 3 linguri de pesmet,sare piper si o lingurita de ulei,omogenizam ;
  • Compozitia obtinuta o intindem intre 2 foi de hartie pergament,in forma de dreptunghi;
  • Dam prin razuitoare cascavalul,prin robotul de bucatarie crenvustii curatati de pile,amestecam totul cu restul de piure,si ii dam forma unui salam;
  • Asezam salamul pe dreptunghiul pregatit cu carne si cartofi,rulam cu atentie,inghidem bine la capete si asezam rulada in tava cu hartie de cuptor;
  • Dam tava la cuptorul cald 180°C timp de 40 minute;In tava adaugam o jumatate pahar de apa si ungem rulada cu un fir de ulei;
  • dupa 20 minute adaugam jumatatea de pahar de vin alb si continuam coacerea pana la rumenirea ruladei;
  • daca este necesar prelungiti timpul de coptura!
  • Lasam rulada la racit dupa care o taiem si servim alturi de-o garnitura de cartofi sau salata!
  • Pofta buna!

2 comentarii:

  1. m-ai dat gata cu aceasta reteta,trebuie sa fac,tare mi-e pofta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Da este ft buna si simpla!

    RăspundețiȘtergere