luni, 29 noiembrie 2010

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata





Ingrediente:
Pt blatul de cacao:
6 oua
150g zahar
100g faina
50g cacao
60g unt
1 lingurita praf de copt
pt crema:
3galbenusuri de ou
3 linguri cu varf de zahar
2 linguri faina
250ml lapte
3-4 patratele de ciocolata amara
In plus pt decor:
150 ciocolata amara


Mod de preparare;
  • Pregatim blatul de pandispan:
  • Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,
  • Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu;
  • In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;
  • In final crema obtinuta o varsam intr-o tava tapetata;
  • Introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 20 minute:
  • In timpul in care blatul este la cuptor pregatim decorul de ciocolata:
  • Topim ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva;
  • Turnam ciocolata pe hartie de pergament nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca ft tare,
  • Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit,si reintroducem hartia dar in congelator,dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie ,si ii conservam in frigider ,pana la folosire;
  • Pregatim crema:
  • Pnem la fiert laptele,intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu;cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand,incontinuu;
  • Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor;



  • Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie,decoram cu fluturasii de ciocolata,si introducem in frigider pana la servirea acestuia;
  • Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zii blatul ,,trage'',crema si devine pufos ;
  • Va doresc spor la munca!




vineri, 26 noiembrie 2010

Tort de bezea si ciocolata



Ingrediente:
1)pentru prima foaie avem nevoie:
-2 albusuri
150g zahar tos
1 lingurita zeama de lamaie
2)2 albusuri
150g zahar tos
1 lingurita zeama de lamaie
3)
-2 albusuri
150g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Ne mai servesc:
1 albus
50g zahar
600ml frisca lichida
30g cacao
100g zahar farin(daca frisca nu contine zahar)
200g ciocolata amara
1 lingura ulei de arahide
hartie pergament

Mod de preparare:
Pregatim bezeaua una cate una amestecand bine albusurile de ou cu putina sare,iar in momentul in care debvin albe se adauga zeama de lamaie si usor se incorporeaza zaharul tos;


Intr-o tava tapetata cu hartie desenam un cerc de 22 cm,yurnam prima compozitie de bezea obtinuta,nivelem cu atentie si in troducem in cuptorul cald 125°C timp de 1ora si jumatate;


  • Daca dispuneti de un cuptor ventilat foile se pot coace in acelasi timp in modul acesta economisim timp si energie;
  • Vom proceda in acelasi mod si cu celelalte2 foi;
  • Daca coacem foile pe rand va sfatuiesc ca prima de asamblarea tortului sa le sigilam intr-o tava cu folie de plastic (asa nu se vor sfarama sau chiar topii);
  • Cu ultimul ou pregatim in mod asemanator bezeaua,iar compozitia obtinuta o turnam intr-un pos ,si formam 12 bezele de masura potrivita intre ele,pe care le vom coace 1 ora in cuptorul cald 120°C
  • In timp ce foile coc pregatim ciocolata ;
  • Topim ciocolata baie de aburi,amestecand cu o lingura pana la omogenizare completa a acesteia;Desenam un cecrc pe hartia pergament de diametru 22cm ,turnam ciocolata topita.nivelem bine cu o paleta,si introducem in frigider timp de 10-15 minute;
  • Trebuie scoasa din frigider inainte de-a se solidifica ,in modul acesta se poate taia;
  • Cu un cutit cu lama lata imartim cercul in 12 parti:
  • am impartit intai cercul pe jumatate nu inainte de-a stabilii centrul cercului cu ajutorul compasului(imprumutat de la fiica mea),dupa care am impartit cercul in patru si fiecare parte la randul ei am impartit-o in 3;
  • Am introdus triunghiurile obtinute in frigider fara sa la desfac de pe hartie,iar dupa 15-20 minute acestea se desfac aproape singure si le conservam in frigider pana la asamblarea trortului;

  • 400g frisca o batem cu 75g zahar farin,crema obtinuta o conservam in frigider;
  • Restul de frisca o batem cu cacao si restul zaharului,si o conservam in frigider si pe aceasta;
  • Intre timp foile coapte si bezelele micute sunt deja reci deci trecem la asamblarea tortului:
  • Luam o tava pt tort ,iar in ceantru asezam putina frisca ,asezam prima foaie de bezea,primul strat de frisca,cea de-a doua foaie ,un strat de frisca cu cacao,a treia foaie un alt strat de frisca,nivelam bine totul,asezam bezelele micute in cerc pe marginea tortului,si rezemate de acestea triunghiurile de ciocolata;
  • Este un tort destul de costisitor dar va garantez ca rezultatul este pe masura muncii depuse;



marți, 16 noiembrie 2010

Biscuiti pufosi cu iaurt


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300g faina
1|2 plic de praf de copt
120g zahar
1 galbenus de ou
125g iaurt normal
100g unt
vanilie


Mod de preparare:
Untul moale il batem cu zaharul pana devine o crema,adaugam oul,amesctecam bine,
Separat amestecam faina cu praful de copt si vanilia,si le tinem deoparte;
In compozitia de unt incorporam,iaurtul,si amestecul de faina;
vom obtine o coca lipicioasa pe care o vom infasura in folie de plastic si-o vom tine in frigider timp de 30 minute;
Scoatem coca din frigider,si modelam mingiute mici pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie si le vom coace 15 minute in cuptorul cald 180°C;
Sunt delicioase si merg minunat cu o cafeluta la micul dejun!

Tort Sacher


Ingrediente:
5 oua
100g ciocolata amara
50g unt
3 linguri de faina
coaja rasa de lamaie
Gem de caise
Pt glasura:
-100g unt
15ml ulei de semi
-100g ciocolata amara


Mod de preparare:
Albusurile le batem bine cu un varf cutit sare,pana devin spuma tare!
Untul moale il amestecam cu zaharul pana devine o crema;
Topim ciocolata in baie de aburi,amestecanmd bine si o adaugam in compozitia de unt;Adaugam galbenusurile unul cate unul amestecand dupa fiecare,incorporam faina,iar la sfarsit albusurile batute,amestecand de jos in sus cu o lingura sau o pleta;
Ungem o tava cu unt si tapetam cu faina,turnam compozitia si introduceti in cuptorul cald 165°C timp de 40 minute;
Scoatem blatul din cuptor il lasam la racit si taiem in doua parti;
Ungem cu gem de caise 4-5 linguri,punem restul blatului si acoperim cu glasura de ciocolata pregatita in modul urmator:Topim ciocolata si untul impreuna,impartim in doua parti,o parte o vom pune la racit,iar a doua parte o vom tine in baie de aburi(cu focul oprit),iar cand prima parte s-a racit le amestecam si adaugam uleiul;
Turnam, deasupra tortului toata glasura,intindem bine pe toata suprafata si pe lateral;
Punem tortul in frigider iar dupa 2 ore putem servii;

sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Cadou:D




Azi am primit un cadou de la fica mea cea mare, Elena.
Un premiu foarte frumos care mi-a facut o placere deosebita :D Multumesc iubire !

miercuri, 3 noiembrie 2010

Desert rapid si gustos



Ingrediente:
250ml lapte
3 galbenusuri
70g zahar
35g amidon sau faina
5-6 savoiardi
50g ciocolata amara+2 cuburi de ciocolata amara
putin lapte-pt insiropare

Mod de preparare:
Pregatim crema:
Amestecam ouale cu zaharul ,adugam amidonul ,dizolvam eventual cu putin lapte cald;
Intr-un vas fierbem laptele,cand da in fiert,il adaugam put
in cate putin in crema pregatita, omogenizam si dam crema pe foc pana se ingroasa,in ultimul moment adaugam ciocolata rasa,amestecam bine,si o dam la racit!
Dupa racire pregatim cupele ,asezam un strat de crema,pe margine adaugam piscoturi inmuiate in lapte ,asezam un alt strat de crema,iar deasupra radem ciocolata amara;


HALLOWEEN




Putin in intarziere dar din lipsa de timp!!
Am sarbatorit halloween impreuna cu fetele si am pregatit un dovleac deosebit!
Sper sa va placa si voua si sper ca a-ti petrecut
o seara minunata!