marți, 26 octombrie 2010

Gnocchi de cartofi





Ingrediente:

1 kg cartofi
sare
cca 300g faina



Mod de preparare:
Fierbem cartofii curatati de coaja in apa cu sare,timp de 15 minute;
Ideali sunt cartofii cu coaja rosie pt preparrea gnocchilor;
Odata ce sunt fierti ii scurgem bine de apa si presam ca pt piure,trebuie sa-i lucram cat sunt fierbint;
Piureul obtinut se amesteca cu faina putin cate putin,deorece compozitia poate cere mai multa sau mai putina faina;





Formam rulouri subtiri,manevrand compozitia pe masa de lucru presarata cu faina,taiem bucati mici ii amestecam cu faina cernuta,ii lasam pe un platou tapetat cu faina si ii congelam,daca nu ii servim imediat;
Se fierb in apa fierbinte sarata,iar in momentul in care vin la suprafata se scot cu un spumar si se servesc cu cxondimentul dorit!


Bomboane de ciocolata cu umplutura crocanta


Ingrediente:
*50g ciocolata cu lapte
*100g ciocolata amara
*50g alune prajite+alune intregi
10g unt
50g nutella


Mod de preparare:

  • Topim ciocolata cu untul intr-o craticiora pe foc mic;
  • Luam de pe foc craticioara si adaugam alunele faramitate si nutella;
  • Luam o tava tapetata cu hartie,asezam gramajoare din compozitia pregatita,asezam o aluna intreaga pe fiecare gramajoara,si introducem tava in frigider cam 10 minute;
  • Intre timp topim ciocolata amara,iar cand gramajoara crocanta s-a solidificat,o acoperim cu ciocolata amara topita;
  • Introducem la frigider,iar dupa racire se pot servii!

Cheesecake ciocolatos


Ingrediente:
280g biscuiti de ciocolata
150g unt topit
250g ricotta
500g philadelphia
200g frisca
30g amidon
200g ciocolata

Mod de preparare:
Macinam biscuitii in robotul de bucatarie,adaugam untul topit mixam pt a amesteca bine totul,asezam compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata,presam bine cu mainile si introducem tava in frigider ;
pregatim crema ,omogenizam philadelphia cu ricotta,adugam zaharul,amidonul,si ciocolata topita in frisca lichida;
Turam compozitia peste blatul de biscuite,nivelem si introducem in cuptorul cald 150°C timp de 55 minute!
Delicat si ciocolatos!

Prajitura Kinder


Ingrediente:
2 albusuri
60g zahar
60g unt
60g faina
3 linguri cacao
Crema:
250g frisca
2 linguri miere
2 foi de gelatina
Sau:
1 tub de lapte condensat
110g unt moale
Pt decor:ciocolata rasa

Mod de preparare:

  • Pregatim foile:
  • Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema spumoasa,adaugam albusurile,unul cate unul,si faina amestecata cu cacao;
  • Jumatate din compozitia obtinuta o turnam intr-o tava unsa si tapetata cu hartie unt si faina;
  • Introducem in cuptorul incalzit in prealabil 180°C timp de 4 minute;
  • Foaia obtinuta o dam deoparte la racit,si continuam cu cea de-a doua foaie ;
  • Pregatim crema:
  • Eu am pregatit prima crema deoarece nu aveam lapte condensat;Am incalzit intr-un vas mierea,am adaugat gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,amestecam pana la topirea totala a acesteia;
  • Batem frisca si gelatina,pana devine o crema spumoasa,incorporam 50g ciocolata topita amestecand cu o paleta; Punem un strat de crema,pe prima foaie dupa care adaugam cea de-a doua foaie;
  • Deasupra am intins un strat subtire de crema si am ras ciocolata;
  • Reteta originala nu prevedea si crema deasupra dar asa am reusit sa repar greseala(am rupt foaia);
  • Se tine 2 ore in frigider ,in modul acesta foaia ''trage''dupa care se poate taia dreptunghiuri si se servesc;sunt delicioase!!