joi, 26 august 2010

Chiftele cu cartofi si branza dulce

/
Timp de preparare:
Ingrediente:
500g cartofi
250g branza (eu am folosit ricotta)
patrunnjel,sare,,piper
4 oua
50g pesmet
50g faina

Mod de preparare: Cartofii se fierb 20-30 minute in coaja,se scot din apa,se racesc putin si se curata de pielita;
Se sfarama,se amesteca cu branza,adaugam 2 oua batute bine in prealabil,adaugam sare,piper,patrunjel si putin pesmet;
Amestecam bine compozitia,daca este moale mai adaugam putin pesmet;Luam cu lingura facem gogonele potrivite de marime,le dam prin faina ,le presam usor pt a-i da forma unei chiftele,le dam prin oul batut,si apoi prin pesmet;
Le prajim in ulei incins,le scoatem pe hartie,si le servim calde;
Pofta buna!
Cred ca merg ft bine si cu branza sarata!!!



Bavarese de capsuni si pandispan

Cred ca am gasit reteta pe blogul il cucchiaio d'argento un blog minunat de unde eu ma inspir ft des!Este o reteta simpla si buna,ft fina si usor de realizat!
4 ore si 30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Blatul:
3 galbenusuri
40g zahar fin
4 albusuri
70g zahar fin
15g cacao
20g amidon
Crema:
300g capsuni
300g zahar
20g vodka-optional
20g gelatina
300ml frisca
Glazura:
100g capsuni
35g zahar
60ml apa
7g gelatina

Mod de preparare:
Blatul:
-mixam albusurile cu zaharul fin pana devin o compozitie matasoasa si dura;
-separat mixam galgalbenusurile pana devin crema si dubleaza volumul:
Amestecam cele doua compozitii,adaugam amidonul amestecat cu cacao;
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava tapetata cu faina si unt si introducem in cuptorul cald 180°C pentru 15 minute;
Crema bavarese:
Mixam capsunii cu zaharul si vodka pana se omogenizeaza bine;
Trecem compozitia prin sita ,jumatate din compozitie o incalzim pe foc mic,adaugam gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,dam compozitia de pe foc,adaugam restul compozitiei si omogenizam;
Dupa racirea completa adaugam frisca batuta,amestecam cu atentie si o tinem in frigider
Pregatim glasura:amestecam apa si zaharul,adaugam capsunii,amestecam bine pe flacara mica pana ce incepe sa se ingroase;
Mixam compozitia ,o trecem prin sita,o punem din nou pe foc si adaugam gelatina inmuiata,Lasam la racit;
Asamblarea:
Blatul obtinut racit il asezam in tava in care l-am copt cu hartie de pergament,deasupra turnam compozitia de capsuni si frisca ,iar deasupra glazura de capsuni;
punem totul la frigider cam 3 ore,ornam cu frisca batuta si servim!!
Pofta buna!!

Tort cu cocos si iaurt

Astazi m-am gandit sa pregatesc un tort simplu,pt micul dejun,
ft bun cu nutella sau chiar cu gem de fructe;
simplu si lejer,rapid si bun!!!



Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 oua
200g zahar
180g faina
50g unt
1 paharel de iaurtde cocos(150g)
100g faina de cocos
1 plic praf de copt

Mod de preparare:
Ouale intregi le mixam bine cu zaharul,adaugam faina cernuta cu praful de copt,incorporam iaurtul,faina de coco si untul topit dar rece!
Introducem totul in cuptorul cald 185°C timp de 40 minute!
Se poate servii cu gem dimineata la micul dejun sau cu ciocolata topita sau nutella!
Reteta nu prevedea dar eu am adaugat 35g ciocolata tocata marunt!
Pofta buna!!

Vinete gratinate

2 ore si 15 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
1-2 vinete depinde de masura
2-3 rosii
3-4 felii de cascaval sau sotilette
sare,origano,ulei masline

Mod de preparare:
Vanata inainte de a o introduce in cuptor,o taiem felii,o presaram cu sare fina si o tinem pe servetel de hartie cam 2 ore in modul acesta lasa toata apa!
  • Rosiile le taiem felii si le asezam pe feliile de vinete care au fost in prealabil sterse cu servetel de bucatarie!
  • Presaram sare fina peste rosii,origano,ulei de masline,iar in final feliile de cascaval;
  • Introducem totul in cuptorul cald 200°C timp de 15-20minute in functie de cuptorul DVS;
  • Se servesc calde dar sunt bune si reci!

miercuri, 11 august 2010

Paste cu fructe de mare


Cantitati pt 4 persoane:
300g fructe de mare congelate
350g paste proaspete sau spaghetti
1 catel de usturoi
4-5 rosii
1 pahar de vin alb
patrunjel tocat fin
piper sau ardei iute
Mod de preparare:
1.Intr-o tigaie incalzim 2-3 linguri de ulei de masline,adaugam usturoiul intreg,fructele de mare,coacem cam 7-8 minute la foc mare,stingem cu vin alb continuam pe aragaz pana la evaporarea vinului ,adaugam rosiile taiate felii,amestecam ,iar la sfarsit pasta fiarta!
Servim calde iar deasupra decoram cu patrunjel ras si piper!
Pofta buna!

Medalion de carne


Timp de preparare:
1 ora si 40 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Carne de porc-muschi
2 cepe verzi
1 ca
tel de usturoi
2-3 fire de rosmarin proaspat
sare,piper
1 pahar l
apte
1 pahar vin alb
1 cutie smantana
ulei de masline

Mod de preparare:

  • Taiem carnea felii mai groase si le legam cu ata de bucatarie,pe fiecare felie adaugam un ram de rosmarin si legam bine!
  • Pregatim saramura:amestecam vinul cu laptele ,usturoiul tocat fin,sare,piper si alte ramurele de rosmarin!
  • Asezam carnea intr-o tava,acoperim cu saramura preparata, si lasam cam 1 ora
  • Intr-o tigaie calim ceapa taiata fina,o acoperim cu apa si lasam sa fiarba,pana scade toata apa,adaugam putin ulei si carnea scoasa din saramura,prajim pe ambele parti,acoperim cu saramura si continuam coacerea ,
  • la sfarsit adaugam cutiuta de smantana,amestecam bine dupa care servim!