sâmbătă, 31 iulie 2010

Prajitura cu nutella



ingrediente


4 oua150g zahr


150g faina


75g unt


75g amidon


1\2 pachet praf de copt


coaja de lamaie


Pt crema :200g mascarpone


200g nutella


nuca de cocos-fulgi






Mod de preparare:




  • Albusurile se bat bine cu un praf de sare si se tin in frigider;


  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa,


  • Faina o amestecam cu amidonul si praful de copt,


  • Untul il topim,si-l incorporam in compozitia de oua,incorporama faina amestecata,iar la sfarsit incorporam albusurile spuma;


  • Turnam compozitia obtinuta intr-o forma de tort dreptunghiulara,unsa si tapetata in prealabil;Introducem in cuptorul cald 30minute la o temperatura de 170-180°C


  • Scoatem blatul il racim pe un gratar perforat,si umplem cu crema obtinuta pregatita in prealabil(amestecam mascarpone cu mixerul,eventual se poate adauga zahar farin,adaugam nutella si omogenizam),tinem deoparte putina crema pt a orna prajitura deasupra,ornam cu fulgi de cocos,introducem in frigider cam 2 ore dupa care servim,

Rulda de carne



Timp de preparare:1 ora si 10 minute
Ingrediente:300g carne vita


300g pipt de pui


150g prosciutto


100g branza tip ricotta


70g parmezan


ulei,sare,piper,rozmarin


,foi de dafin,hartie pt cuptorata de bucatarie


fasii de ardei gras rosu si galben


2 oua
Mod de preparare:



  • Tocam carnea de vita,cea de pui,si prosciutto,amestecam totul impreuna,adaugam ricotta,ouale intregi,parmezanul,sare si piper;

  • Intindem o bucata de hartie ,asezam compoziotia obtinuta in forma de dreptunghi,ornam cu fasiile de ardei,si rulam cu ajutorul hartiei dand forma unui cilindru;

  • Ungem cu un fir de ulei,asezam ramurele de rozmarin,foile de dafin si inchidem rulada cu ata de bucatarie;Introducem in cuptorul cald pt 20minute la o temperatura de 200°Trecute aceste 20 minute adaugam 2 pahare de supa si continuam coacerea pt 40minute ,

  • SE serveste calda taiata felii alaturi de o garnitura de cartofi sau o0 salata!Pofta buna

miercuri, 21 iulie 2010

Kinder paradiso


4 oua
125g zahar
125g faina
25g amidon
1 lingurita praf de copt
40g unt topit dar rece
aroma de lamaie si vanilie
Crema:
500ml lapte proaspat
100g zahar
50g amidon
200ml frisca lichida
1 lingurita de miere

Mod de preparare

  1. Intr-un vas mixam 2 dintre albusuri si le dam deoparte;
  2. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt;
  3. Separat mixam 2 oua intregi cu cele doua galbenusuri,adaugam zaharul si continuam mixarea,adaugand treptat 2 linguri de apa fierbinte,in modul acesta ouale isi dubleaza volumul si devin ft pufoase,
  4. Incorporam faina cernuta cu amidonul si praful de copt,amestecand cu o lingura de jos in sus,adaugam jumatate din albusurile mixate,incorporam untul rece topit,iar in final restul de albusuri batute;
  5. Amestecam totul usor,si turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina de diametru 28,
  6. Introducem timp de 20 minute in cuptorul incalzit 170°C;
Crema:
  1. Timpul in care blatul creste si se raceste pregatim crema:
  2. Laptele se pune intr-.un vas la fiert,amestecam, zaharul cu amidonul,adaugam putin cate putin lapte cald,amestecam,omogenizam,si punem totul la foc dulce pana se ingroasa;
  3. Crema obtinuta o punem la racit in baie rece,iar dupa racire in frigider;
  4. Mixam frisca cu lingurita de miere,incorporam crema racita ,amestecam bine si umplem blatul taiat pe jumatate;
  5. Asezam peste crema capacul blatului,pudram cu zahar pudra,introducem cel putin o ora in frigider dupa care servim;