miercuri, 19 mai 2010

Paste gratinate cu sos ci chiftelute



Ingrediente:
400g carne tocata
1 ceapa mica
patrunjel,
sare,piper
500g pasta
2 cutii rosii in bulion
parmezan
sottilette
mozzarella

Mod de preparare:
Pregatim chiftelutele cu ceapa,patrunjelul tocate,sara,pepam,le prajim in ulei incins,si le adaugam in sosul de rosii ;Fierbem sosul,adaugand din cand in cand putina apa,sau supa,decoram cu patrunjel;
Pasta o fierbem si o amestecam intr-un castron cu sosul de perisoare,adaugam parmezan,si asezam totul intr-o tava unsa cu unt;Deasupra mai adaugam putin parmezan,felii de sottilette si felii de mozzarella,introducem cam 20 minute in cuptorul cald 180°C;
Se servesc calde cu putin parmezan,deasupra!
Pofta buna!




Rosii umplute


Sa zicem ca a sosit primavara,iar noi aven nevoie de mancaruri usoare,rapide si racoritoare:
Ador rosiile umplute,mai ales daca in umplutura lor adauci si niste crema philadelphia;
Sa vedem...avem nevoie de:

Ingrediente:
-rosii
-crema philadelphia
branza sarata
-busuioc
-ulei de masline
-sare si piper
-pt decor salata verde
Mod de preparare:
Rosiile se spala bine sub jetul de apa,se sterg si se taie pe jumatate;Le scobim cu o lingurita,presaram putina sare si la lasam pe un servetel ,cu gura in jos,sa lase sucul;
Intre timp pregatim crma ,amestecand crema cu branza sarata rasa ,cu putin ulei si fasii mici de busuioc,adaugam piper si daca necesita putina sare,
Cu compozitia obtinuta umplem rosiile cu un poche de bucatarie sau cu lingurita,decoram cu frunze de busuioc,le asezam pe un pat de salata,si servim!
Pofta buna!

Bavarese cu 2 creme



Ingrediente
300ml frisca lichida
4 galbenusuri
200g zahar
250ml lapte
1 pastaie de vanilie
6g gelatina
50g ciocolata amara

Mod de preparare:
Laptele se pune la fiert impreuna cu pastaia de vanilie,taiatpe jumatate;Cand au fiert se da deoparte si se lasa la racit;
Ouale se bat cu zaharul pana devin o crema spumoasa,iar cand laptele s-a racit se adauga peste compozoitia de oua amestecand pana la omogenizare,se pun pe foc pana devine o crema omogena,dar nu trebuie sa fiarba;
Se da deoparte,se adauga gelatina inmuiata in prealabil in apa rece,o adaugam in crema ,omogenizam,,iar crema o lasam sa se raceasca bine;
Frisca o batem cu mixerul cam la 70%(deci nu foarte dura),o incorporam in crema racita,omogenizam si impartim crema in 2 parti egale;
Ciocolata amara o topim la microunde sau in baie de aburi,o adaugam in una din cele 2 compozitii,si incepem sa asamblam bavarese;
Eu am folosit pahare,de sticla,am adaugat un strat de crema de ciocolata in pahar,l-am introdus in frigider cam 4 minute,am adaugat un alt strat de crema alba ,am introdus in frigider si,asa am procedat pana la terminarea cremelor;
La sfarsit am decorat cu bucatui de ciocolata,menta si-am servit!
OBS:Se poate realiza intr-o forma unica,unsa cu ulei de migdale sau de floarea soarelui,se tine cam 4 ore in frigider ,dupa care se poate servii decorata dupa placerea si gusturile fiecaruia;




miercuri, 5 mai 2010

Tarta cu crema de ciocolata


Ingrediente:
Pt blat:
300g faina
150g unt
150g zahar
3 galbenusuri
1\2 lingurita de praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
Pt crema de ciocolata:
120g zahar
120g ciocolata amara 70%
50g faina
30g unt
500ml lapte
3 linguri de rom sau lichior crema
Mod de preparare:



Pregatim aluatul in modul urmator:
Intr-un robot de bucatarie amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi,si unul cate unul adaugam galbenusurile,iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si lamaia rasa;
Rezultatul va fii o mingie de coca pe care o vom lasa cam 30 minute in frigider;
Crema:
  • Intr-o craticioara amestecam zaharul,faina si cioocolata rasa ,le punem pe flacara mica si adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu;
  • Cand crema s-a indesat o dam de pe foc si adaugam untul,omogenizam si lichiorul lingura dupa lingura,incorporam bine si dam la racit;
  • Coca obtinuta o intindem ,tinem deoparte un sfert din ea pt a decora tarta;
  • Intindem blatul direct pe hartia pergament,intr-o tava unsa si tapetata cu faina
  • tinand putin si pt bordul tavii,intepam blatul cu furculita ,acoperim, cu hartie pergament,iar deasupra punem boabe de fasole,in modul acesta blatul nu creste;Introducem in cuptorul cald timp de 10 minute(180°C);
  • Crema racita o intindem pe suprafata blatului,dupa ce au fost inlaturate hartia si boabele de fasole,nivelam crema ,iar deasupra decoram cu fasii de coca!
  • Introducem totul in cuptor timp de 45 minute,iar dupa racire servim cu zahar pudra !

marți, 4 mai 2010

Mingiute de orez cu cascaval


Ingrediente:
200g orez
75ml lapte
50 g parmezan
-30g unt
-100g cascaval
.sare,piper,ulei pt prajit

Mod de preparare:
Fierbeti laptele,adaugati sare si orezul,fierbeti timp de 15 minute fara a-l amesteca.

Adaugati untul,parmezanul,piperul,si lasati la racit. Faceti bilute rotunde,puneti in mijloc o bucata de cascaval,taiat cubulete,faceti bilute rotunde,pe care le ve-ti prajii in ulei incins.

Consiliu: inainte de a pregati bilutele,umeziti-va mainile in apa sau ulei,in acest mod orezul nu va ramane lipit de maini.

Se scot bilutele pe hartie de bucatarie,se servesc calde dar sunt bune si reci.

Sare aromatizata



sare grunjoasa

-rozmarin,salvie,menta,lamaie,lime,scortisoara(coaja)

Mod de preparare:
  • Salvia se amesteca cu rosmarinul se toaca ft fin sau se pun in robotul de bucatarie,seadauga sarea,se macina ft putin,trebuie sa ramana mare,se aseaza pe o tava tapetata cu hartie,se lasa sa se usuce bine,
  • se conserva in borcane sigilate
  • La fel se procedeaza cu celelalte ingrediente:lamaia cu lime(doar coaja),scortisoara,etc
  • Se folosesc pt condimentarea,fripturilor,la cuptor,la gratar, sau pur si simplu pt decorarea farfuriilor
  • Spor la treaba!:)