miercuri, 28 aprilie 2010

TAGLIATA DE CARNE LA GRATAR


Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g carne de vita pt gratar
ulei
sare,piperR

Mod de preparare:

  1. Carnea se taie felii mai groase,se unge cu ulei se pune pe gratarul incins bine;
  2. Se coace 5 minute pe o parte,si 5 minute pe partea cealalta,nu se intoarce de mai multe ori,nu se inteapa cu furculita,dar mai ales nu se sareaza in timpul coacerii;
  3. Se scoate pe un fund de lemn se lasa 2 minute,se taie cu cutitul pe firul carnii,se serveste alaturi de-o garnitura de cartofi sau o salata!

MUFFINS CU MIJLOC MOALE SI CIOCOLATOS


Timp de preparare:
4 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g ciocolata amara
200g unt
160g zahar
4 oua
40g faina

Mod de preparare:

  • Intr-un vas topim untul,ciocolata si zaharul,la foc mic si amestecand incontinuu;
  • Omogenizam cu o lingura de lemn si lasam compozitia la racit;
  • Intre timp ungem cu unt si tapetam cu faina formele de muffins(sunt ideale acelea de aluminiu, monoportione;
  • In compozitia de ciocolata incorporam galbenusurile unul cate unul,amestecand de fiecare data,incorporam faina toata deodata,pt a evita formarea cocoloaselor;
  • Cu polonicul distribuim compozitia in formele de muffins pregatite anterior(mie mi-au iesit 10 forme de muffins),acoperim cu folie de aluminiu, si le introducem in congelator timp de 4 ore;
  • Le scoatem din congelator,si le coacem direct in cuptorul cald 220°C pt cca 20 minute;
  • OBS:-nu depasiti timpul cuacerii 20' deoarece muffinsul nu va mai avea mijlocul moale in interior;
  • Le scoatem din forme ,le pudram cu zahar pudra,le servim;
  • POFTA BUNA!

OREZ CU PUI SI CURRY


Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
300g orez
1 piept de pui
curry
unt
vin alb
parmezan
smantana
sare si piper

Mod de preparare:
Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe cutie,
in apa sarata(eu nu-l fierb mai mult de 15 minute),se scurge bine de apa,si se caleste in unt topit,iar spre sfarsit se adauga parmezan ras;
Separat pregatim pieptul de pui taiat feliute subtiri si dat prin faina;
Calim untul fara a-l arde,adaugam fasiile de pipt scuturate bine de faina ,le prajim pe ambele parti,stingem cu vin alb(o jumatate de pahar),continuam pana ce vinul se evapora,adaugam smantana amestecat cu curry si o jumatate pahar apa,fierbem totul la foc mic si servim orezul cu sosul de curry deasupra;
Pofta buna!

CHEESECACHE CU CIOCOLATA GIANDUIA


Timp de preparare:
4 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
-pt baza de biscuite:
200g biscuiti digestivi
80g unt
20g migdale prajite
-pt umplutura:
250g ricitta
250g philadelphia
100g zahar
3 oua
1 zahar vanilat
20g ciocolata gianduia
-pt decor:migdale prajite sau ciocolata topita

Mod de preparare: pt baza de biscuite:
  • Topim untul in microunde,si-l lasam la racit;
  • Intr-un mixer,robot de bucatarie unim biscuitii,migdalele prajite,faramitam,adaugam untul si amestecam totul bine;
  • Compozitia obtinuta o asezam pe fundul unei tavi de tort unsa si tapepata cu faina,presam cu dosul unei linguri si lasam tava in frigider pana la pregatirea umpluturii;
  • Umplutura:
  • Topim ciocolata gianduia,omogenizam bine si-o dam deoparte;
  • Intr-un bol amestecam ricotta cu phila delphia,zaharul,adaugam unul cate unul galbenusurile,omogenizam,vanilia,ciocolata topita,iar la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand cu multa grija;
  • Compozitia obtinuta o turnam pe baza de biscuiti,nivelam bine suprafata acesteia,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45-50 minute;
  • Cand s-a racit,il scoatem pe un platou,si introducem tortul in frigider pt cel putin 3 ore;
  • Dupa racire decoram tortul cu ciocolata topita,migdale prajite,sau cu inghetata;



TAITEI CU SPARANGHEL SI FONTAL


Ingrediente:
1 pachet taitei proaspeti(merg si uscati) o legatura (5oog) de sparanghel 150g fontal(cascaval) 2-3 linguri de smantana patrunjel tocat un cub unt piper si sare dupa gust sofran-un varf cutit

Mod de preparare:
  • Sparanghelul se spala ft bine sub jetul de apa,se inlatura partea alba a acestuia,se opareste timp de 5 minute in apa sarata;
  • Se scurge ,se taie varful acestuia si se pun la calit in unt toopit;
  • Separat cascavalul il taim cuburi mici,amestecam cu smantana si varful de sofran si le topim intr-o tigaie sau in cuptorul cu microunde;
  • Cand sparanghelul s-a calit,dam deoparte varfurile,adaugam crema de cascaval pregatita,asezonam cu patrunjel,sare si piper,si adaugam pasta fiarta in apa sarata ,amestecam bine si servim pastele,dsecorand cu varfurile de sparanghel tinute deoparte,putin patrunjel si POFTA BUNA!

PANDISPAN CU MIGDALE SI CHANTILLY


Ingrediente:
3 oua
125 g zahar
125g unt
150g ciocolata amara 70%
60g lapte
1 lingurita de cafea lichida mai concentrata(am folosit expresso)
1 lingurita praf de copt
125g faina
150 g migdale prajite
100g ciocolata alba
pt chantilly:
3 galbenuse
30g faina
50g zahar fin
250ml lapte
250ml frisca batuta

Mod de preparare:

  • Incalzim cuptorul 175-180°C,separam albusurile de galbenusuri,amestecam galbenusurile cu zaharul pana acestea devin o spuma ,daca este necesar mai adaugati o lingura 2 de apa;Bateti albusurile spuma tare,si le dati deoparte;
  • Topim ciocolata in microunde,amestecam cu laptele caldut,adaugam untul topit dar nu cald,continuam cu cafeaua ,iar la sfarsit incorporam crema de galbenuse,albusurile spuma si faina amestecata si cernuta de cateva ori cu praful de copt;
  • Omogenizam,turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina ;
  • Coacem in cuptorul cald 40minute;
  • Intre timp pregatim chantilly:
  • Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam faina si omogenizam;Punem la incalzit laptele,cand acesta fierbe adaugam compozitia de oua,amestem incontinuu pana la ingrosarea cremei,dam deoparte si punem crema imediat la racit i9ntr-un vas cu apa rece,amestecand,pt a evita formarea de bulgarasi de crema in interior;
  • Dupa racire amestecam, crema cu frisca batuta, umplem blatul taiat pe jumatate;Topim ciocolata alba la microunde ,turnam peste blat,iar deasupra decoram cu migdaloe feliate si prajite;
  • Se serveste taiata cuburi!
  • Prajitura am pregatit-o pt o ocazie speciala si nu mii se parea momentul pt a o fotografia in sectiune!

miercuri, 21 aprilie 2010

Premii



Multumesc mult pt premiile acordate,este o onoare pt mine;
http://truedelights.wordpress.com/
La randul meu le ofer tuturor celor care trec pe la mine in visita;
Va multumesc!!!

joi, 15 aprilie 2010

Tort cu fructe si crema


Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pachet savoiardi-piscoturi
5 galbenuse
400ml lapte
2 linguri faina sau amidon
150 g zahar tos
500ml frisca lichida
3 coli de gelatina cam 3g una
sucul de la 2-3 portocale
-2 kiwi,2 portocale,ananas feliat

Mod de preparare:

  • Amestecam ouale cu zaharul,adaugam laptele amestecat in prealabil cu faina,punem totul pe foc mic,omogenizam si fierbem pana se ingroasa;
  • Adaugam gelatina inmuiata in apa rece,omogenizam;
  • Crema obtinuta o punem la racit,iar numai dupa ce aceasta s-a racit definitiv adaugam frisca batuta bine,incorporand cu atentie cu o paleta de plastic;
  • Fructele le pregatim in modul in care dorim, eu am feliat portocala curatata mai intai de coaja,kiwi felii si ananasul taiat felii mai mici;
  • Am trecut la asamblarea tortului:intr-un platou oval am asezat pe fundul acestuia felii de portocale,lateral jumatati de piscoturi inmuiate in sucul de portocale,un strat de crema piscoturi inmuiate,alternate cu bucati de fructe,alt strat de crema ,iar la sfarsit fructe;
  • Se da la frigider pana a doua zii,se scoate pe un platou,se orneaza cu frisca batuta,se serveste rece;