sâmbătă, 30 ianuarie 2010

MINESTRONE CU LEGUME




Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 morcov
1 ceapa verde
1-2 dovlecei
2 cartofi
o mana de fasole pastai
spanac o jumatate kg
rosii
crutoane
parmezan
ulei de masline
optional pasta mica fiarta separat




Mod de preparare:
  • Legumele se spala bine se scurg si se taie cubulete mai potrivite;
  • Spanacul se taie fideluta;
  • Toate legumele se pun in apa rece la fiert doar cu putina sare;Intotal trebuie sa fiarba 1 ora ,controland daca sunt fierte bine!Minestrone va avea o consistenta mai groasa,eventual o mica parte de minestrone se poate mixa cu minipimer,in modul acesta rezultatul va fii mai cremos;
  • Cand se serveste se presar parmezan,ulei de masline,paste fierte si crutoane!

Fusilli cu rosii si busuioc



Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

Pt 4 persoane: -250g paste tip fusilli -450g passata pomodori -2-3 foi de busuioc -un catel de usturoi 2 linguri ulei de masline 50g parmezan

Mod de preparare:
  • Fierbeti pasta in apa fiarta cu sare;
  • Intr-o tigaie adaugam uleiul si usturoiul,turnam passata de rosii sau sucul de rosii,potrivim se sare si piper(sau cine prefera peperoncino,ardei iute),adaugam foile de busuioc fierbem la foc domol adaugand putina apa,daca scade prea mult cam 10 minute;
  • Scurgem pasta o amestecam cu sosul de rosii si tinand tigaia pe foc adaugam parmezanul ras,Parmezanul se topeste prin coacere si da un gust ft bun pastelor,

TORT CU NUTELLA



Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente: 150g nutella sau finetti 3 oua intregi 50g faina 90g zahar 30g unt moale Tava de tort diametru 24

Mod de preparare:

  • Untul moale il amestecam cu nutella;Unul cate unul adaugam ouale intregi mixand cu mixerul dupa fiecare si alternand cu zaharul;Adaugam faina in ploaie,omogenizam,turnam totul intr-o tava tapetata cu faina si unsa cu unt si introducem in cuptorul cald
  • 170°C timp de 20';
  • La sfarsit pudram cu zahar farin si servim!

joi, 28 ianuarie 2010

Ciupercute cu carne de pui


Ingrediente:
-500g carne pasare,curcan(sau de porc)tocata
-2 oua
-1 ceapa
-miez de paine
-3 linguri parmezan sau cascaval ras
-sare,piper,patrunjel
-1 pahar lapte
-pt panè:-pesmet,1 ou
-2 dovlecei feliati;

Mod de preparare:
  • Preparare: tocati carnea de pasare inlaturand pielite si zgarciuri;
  • Tocati ceapa foarte fin, puneti miezul de la 2 felii groase de paine la inmuiat in lapte, dupa care stoarceti ft bine, amestecati cu restul ingredientelor, adaugati oua, sare, piper, parmezanul sau cascavalul ras.
  • Confectionati bilute de carne, treceti-le prin ou batut cu sare, iar in final tavaliti-le prin pesmet. se prajesc in ulei incins pe toate partile:.
  • Separat dovlecelul taiat felii subtiri, le coaceti pe gratar sau in tigaie, le condimentati cu patrunjel tocat, le rulati, iar deasupra asezati biluta de carne.
  • Este un peritiv foarte rapid si de efect. Va doresc pofta buna!!

miercuri, 27 ianuarie 2010

BISCUITI INIMIOARE CU CIOCOLATA



Se apropie SAN VALENTINO si m-am gandit sa va propun biscuiti cu ciocolata in forma de inimioare,pt sotii,iubitii si logodnicii vostrii! LA MULTI ANI!!



Timp de preparare:
50 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
200g faina
100g zahar
90g unt
1 ou intreg
sare,50g ciocolata amara

Mod de preparare:
  • Amestecam untul moale cu zahrul,omogenizam si adaugam oul intreg,continuam sa amestecam;
  • Cernem faina o adaugam in compozitia de mai sus iar la sfarsit ciocolata taiata fin cu cutitul sau data prin razuitoare;obtinem o coca mai moale pe care o vom lasa in frigider timp de 30 minute;
  • Trecute aceste 30 minute intindem blatul intre 2 foi de hartie de cuptor,in modul acesta vom evita ca biscuitiisa se lipeasca de fund,masa,etc,ii asezam in tava pregatita cu hartie si ii introducem in cuptorul cald 170°C timp de 15-20 minute;
  • Sunt ideali pt micul dejun de San Valentino!!!



TROFFIE CU PESTO


Ingrediente:
Pt 4 persoane: 400g paste tip troffie din comert 100g pesto(pregatit de mine anterior) busuioc parmezan

Mod de preparare: Pasta se fierbe dupa indicatiile de pe ambalaj4-6 minute se amesteca cu pesto pe care eu l-am prezentat anterior.se presara parmezan dupa gust si 2-3 foi de busuioc!

CRUTOANE CU ROSMARIN SI KIMEN


Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
Felii de paine ramasa de pe o zii pe alta
ulei cat credeti
rosmarin tocat,kimen
sare,piper
o tava

  • Mod de preparare: feliile de paine se taie in formele dorite patrate,dreptunghiuri,triunghiuri,se aseaza in tava se ung cu ulei de masline,se presara sare,piper,kimen sau rosmarin,se introduc in cuptorul cald 200°C timp de 7-10 minute pana devin crocante;
  • Sunt ideale alaturi de supe,creme,sau pur si simplu ca aperitive,gustari,etc!

marți, 26 ianuarie 2010

PIZZA MARGHERITA



INGREDIENTE:
Blatul
400g faina
25g drojdie
250-300ml apa calduta
1 lingurita de sare
5-6 linguri de ulei de masline
ORNARE:
300g suc de rosii
1\2 lingurita sare
1\2 lingurita zahar
origano
250g mozzarella
busuioc
MOD DE PREPARARE:
  • Pregatim aluatul amestecam apa cu drojdia,pana se omogenizeaza;
  • Amestecam faina cu sarea,uleiul si apa cu drojdia;
  • Framantam bine pana devine o coca buna de intins,dupa care se lasa la crescut cam 40-50 minute;
  • Se intinde foaia in tava unsa cu ulei,se toarna sucul de rosii amestecat cu sare,zahar,origano si se introduce in cuptorul cald 220°C timp de 18 minute; Cu 2-3 minute inainte de-a scoate pizza din cuptor se pune mozzarella taiata cuburi si foile de busuioc obtional;
  • -Pofta buna!

CUBURI CU CREMA SI CIOCOLATA


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
Blatul:100g faina,150g zahar,50g miez de nuca,
2 oua,o jumatate plic praf de copt,2 linguri de apa;
Crema:20g amidon,130g zahar,130g unt moale,300ml frisc lichida;
Glazura:100g ciocolata amara,50g unt;

Mod de preparare:

  • Blatul: macinati nucile cu 2 linguri de zahar,(din acei 150g ),pana devine o faina ;
  • Intr-un bol amestecam galbenusurile,cu zaharul si adaugam si cele 2 linguri de apa pana devin o crema omogena si spumoasa;
  • Intr-un alt bol batem albusurile spuma si le adaugam in mai multe reprize peste compozitia de galbenusuri,amestecand cu grija,cu o lingura de lemn,pana se incorporeaza bine;Adaugam nucile macinate,faina cernuta amaestecata cu praful de copt;
  • Omogenizam totuyl si turnam compozitia intr-o tava patrata tapetatata cu hartie de copt;Eu am folosit o tava 23x23x4;
  • Crema:Intr-.o craticiora amestecam frisca lichida cu amidonul,punem craticioara pe foc,flacara moderata si fierbem pana incepe sa se ingroase;
  • Lasam sa se raceasca,si intre timp batem untul moale cu mixerul pana devine aproape o crema,adaugand zaharul putin cate putin,iar la sfarsit crema de amidon putin cate putin pana la omogenizare;
  • O punem in frigider pana la racirea blatului,dupa care o intindem deasupra acestuia intr-un strat uniform;o lasam in frigider pana incepe sa se intareasca;
  • Glasura: topim ciocolata cu untul in cuptorul cu microunde,la o putere mai mica si amestecam bine pt o nu o arde,dupa care o intindem pe toata suprafata prajiturii,cu lama unui cutit inmuiat in apa rece;
  • Taiati in forma de patrate ,stergand lama cutitului de fiecare data si asezatile pe farfurie sau in hartie de muffins!
  • Pofta buna!

Leapsa




  • Iti multumesc Gaby pt leapsa,ft frumos din partea ta ca te-ai gandit la mine
  • iar eu la randul meu o ofer tuturor celor care ma sustin si-mi viziteaza
  • blogul,va multumesc mult!

luni, 25 ianuarie 2010

FOCACCIA CU BRANZA



INGREDIENTE

400g faina
25g drojdie
400g branza mai moale sau crema de branza
9 linguri ulei
2 lingurite sare
250-300ml apa calduta

MOD DE PREPARARE:
  • Amestecam faina cu sarea intr-un bol iar in mijloc adaugam,uleiul,apa amestecata cu drojdia,5 linguri de ulei;
  • Coca obtinuta o punem la crescut intr-un loc caldut cam 1 ora;
  • Luam coca o mai framantam putin si intindem 2 foi;
  • Luam o tava de copt ungem cu 2 linguri de ulei,asezam prima foaie,intindem branza eu am folosit stracchino,asezam cea de-a doua foaie ,ungem cu 2 linguri de ulei,presaram putina sare,intepam cu furculita din loc in loc,si introducem in cuptorul cald 200°C timp de 25 minute;
  • Se lasa putin la racit si se serveste;
  • Foile trebuiesc sa fie destul de subtiri iar crema de branza sa acopere toata suprafata tavaii;

joi, 21 ianuarie 2010

TORT CU CACAO SI IAURT



Ingrediente
100g faina
180g zahar
50g cacao
100ml lapte
125g iaurt
3 oua
vanilie
1 lingurita praf de copt
O tava 22-24 diametru

Mod de preparare
Amestecam si omogenizam bine ouale intregi cu zaharul;
Adaugam cacao amestecata cu vanilia;
Separat se amesteca iaurtul cu laptele,iar intr-un alt vas faina cu praful de copt;
Unim compozitia de oua cu cea de lapte,omogenizam si adaugam peste cea de faina ;
Turnam totul intr-o tava unsa si tapetata cu unt si faina ,introducem tava in cuptorul incins 180°C timp de 40'
Este un tort simpl si pufos in interior ft bun pt micul dejun sau pt o gustare intre mese;
Optional se poate orna cu crema finetti sau nuttela pe deasupra,asta pt persoanele mai pofticioase!


Muffins cu nutella





Ingrediente:
140g zahar
250g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
85 g unt topit
2 oua
200ml lapte
vanilie
nutella(cate o lingurita pt fiecare muffins)






Mod de preparare:
  • Intr-un vas amestecam faina,zaharul,praful de copt si bicarbonatul;
  • Intr-un alt vas amestecam ouale intregi,miuxand bine,adaugam untul topit,laptele la temperatura camerei si vanilia;
  • Unim cele doua compozitii,amestecand pana la incorporare cu o lingura de lemn,pregatim formele de muffins captusite cu hartie speciala si umplem pe jumatate cu compozitia pregatita;
  • In fiecare forma adaugam o lingurita de nutella peste care vom adauga o alta lingura de compozitie;
  • -Mie mi-au iesit 10 muffins pufosi si plini de nutella in mijloc;
  • -Le introducem in cuptorul cald 190°C timp de 20 minute!
  • Pofta buna:))

marți, 19 ianuarie 2010

Tarta vegetala cu dovlecei si vinete


Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-2 dovlecei(3) depinde de marime

1 mozzarella

1vanata mai mare sau 2 mai mici

40g faina,80g cascaval sau parmezan

2 oua

ulei sare,12 ceapa,un catel usturoi

1 cutie de rosii in bulion(pomodori pelati)

Mod de preparare:
Intr-o tigaie caliti ceapa tocata cu usturoiul(eu l-am lasat intreg)cu 2 linguri de ulei;caliti la foc mic,adaugati cutia de rosii,amestecati pana cand incepe sa se ingroase,adaugati sare;
Spalati dovleceii si vanata,taiatile feliute in lungime dovleceii,si vanata rondele;

Asezati-le pe o farfurie,presarati sare,stergeti-le cu hartie de bucatarie,treceti-le prin faina si prin ou batut;

Se prajesc in ulei incins,pana se coloreaza pe ambele parti,se scurg de ulei,se aseaza intr-o tava unsa cu unt , alternand cu mozzarella taiata felii;
Acoperiti cu un strat de sos de rosii,cascaval ras,un alt strat de vanata-dovlecel,terminati cu un strat de sos de rosii,cascaval,mozzarella;



Introduceti in cuptor220°C timp de 10-15 minute;

MOUSSE DE CIOCOLATA



Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
150g zahar

200g ciocolata amara

300g frisca lichida

3 oua intregi




Mod de preparare:
  • Ouale intregi se bat bine cu zaharul pana devin o crema spumoasa; ciocolata se topeste pe baie de aburi, dupa care se lasa la racit; frisca se bate bine pana devine mai tare.
  • Peste crema de oua se adauga ciociolata topita si racita amestecand cu grija, iar la sfarsit se incorporeaza frisca batuta amestecand de sus in jos, cu o paleta, pana se incorporeaza bine.
  • Cu acesta crema se pot umple torturi, se poate servi in cupe de sticla, decorand dupa pofta si placerea oricui.
  • Cu ajutorul unui pos se pot face ornamente pt prajituri, torturi.
  • Pofta buna !

PRAJITURA FINA CU CIOCOLATA


Timp de preparare:
160/grade- (complexitate redusa)

Ingrediente:
-unt-100g
-zahar-100g
-oua-5
-faina-20g
-cacao-12g
-1 lingura lapte-
-300g ciocolata
-un varf cutit sare-

Mod de preparare:
  • Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria) pina se topesc.
  • Intre timp galbenusurile, zaharul si laptele se amesteca bine cu mixerul pina devin o crema spumoasa.
  • La aceste ingrediente se adauga putin cite putin faina care a fost amestecata cu cacaua si usor se incorporeaza ciocolata topita cu untul.
  • La sfirsit se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie ulei si faina si se pune compozitia preparata.
Secretul acestei prajituri este timpul coacerii: nu depasiti o jumatate de ora, trebuie sa ramina moale in interior, este ft gustoasa si deosebit de fina!!

CUPA CU CREMA SI FRUCTE DE SEZON


Ingrediente:
crema: 500ml lapte,
4 galbenusuri, 50g faina,
125g zahar,
coaja de la o lamaie
zahar vanilat;

frisca indulcita 250-300g
fructe de sezon (in general capsuni, piersici, kiwi, zmeura, orice fruct, depinde de gusturile fiecaruia)

Mod de preparare:
Crema: se pune laptele intr-o cratita la fiert la foc mic impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, coaja de lamiie, zaharul vanilat. Separat se bat galbenusurile bine cu restul zaharului si treptat se adauga faina in ploaie, cind laptele s-a incalzit se adauga putin cite putin ouale spuma, se amesteca bine si se pun pe foc facind atentie sa nu se lipeasca de cratita.
Se bate frisca si se adauga foarte usor cu crema racita in prealabil, fructele se spala bine si se taie feliute sau cubulete dupa placerea fiecaruia, se orneaza paharele sau cupele de desert si se servesc!

PASTA ALLA CARBONARA


Timp de preparare:
18 min (complexitate redusa)

Ingrediente: - 350 spaghete sau alt tip de pasta -100g de costita sau sunca presata -2 galbenusuri de ou -6 linguri de ulei -50g de smintina -3 linguri parmezan

Mod de preparare:
Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei.
Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul, iar la sfirsit adaugati costita calita.
Intre timp ati fiert pasta ,o scurgeti
Amestecati pe marginea plitei pasta cu toate ingredientele, puneti putin patrunjel si serviti.

PLACINTA CU BRANZA


Ingrediente:
-foile cumparate din comert
-500g brinza dulce
-250gbrinza de oaie sau vaca sarata
120 g zahar
-coaja de lamiie,zahar vanilat,esenta de rom
-4 oua+2oua
200g smantana sau iaurt simplu

Mod de preparare:
  • Se intinde foaia pe fundul tavii tapetate cu hirtie. Se pregateste umplutura asa: se amesteca brinza sarata cu cea dulce (faramitate bine) cu 4 oua, zaharul, coaja de lamiie, esenta si eventual putin iaurt pt a rezulta o crema mai moale.
  • Se intinde peste foaie acesta crema iar deasupra asezam cea de-a 2-a foaie. Se unge cu putin unt si se introduce in cuptorul incins.
  • Se pregatese cea de-a 2-a crema asa: se bat bine ouale cu smantana (iaurt) si se toarna peste placinta 15 minute. Dupa ce a fost introdusa la cuptor se termina coacerea inca 15-20 min pana devine aurie.
  • Se pudreaza cu zahar.

Tort paradiso



Ingrediente:

-4 oua
150g zahar
-esenta de lamaie
-un praf de sare
-100g faina
-100g amidon
-1/2pachet praf de copt
-100g unt moale
crema:250ml lapte
zahar vanilat,coaja de la o lamaie,2 galbenusuri
-1 lingurita rom,30g faina 60g zahar

Mod de preparare:
  • Se bat galbenusurile + 4 linguri de apa fiarta, se ajunge zaharul (100) g si aroma de lamaie.
  • Faina se amesteca cu amidonul si praful de copt, iar albusurile cu restul de zahar(50)g, batute spuma tare. Faina se cerne usor si se amesteca in aceiasi directie de sus in jos cu albusurile iar dupa aceia cu galbenusurile. Se coace in cuptorul incins la 180°Cpt 30-40"
  • Crema: Se fierbe 200ml lapte in care s-a adauga: vanilia, lamaie si un praf de sare.
  • Laptele ramas se amesteca cu zaharul(50)g, galbenusurile si faina amestecind cu atentie, iar la sfarsit se adauga laptele fierbinte si se repune pe aragaz amestecind incontinuu pina la fierbere. Blatul se taie in 2-3, depinde de inaltimea sa, si se umple cu crema.
  • Daca doriti sa-l insiropati un sirop (apa+zahar) se fierb pe foc. Daca va ramane putina crema puteti orna tortul deasupra si ornati cu fructe de sezon: capsuni, kiwi, zmeura, ananas, iar deasupra un pliculet de gelatina.

Tarta cu crema si fructe


Timp de preparare:
1 ora si j (complexitate medie)

Ingrediente:
foaia:200 g faina
50g zahar farin
100g unt
2 galbenusuri.sare
crema: 500ml lapte,
60g zahar
40g faina sau amidon
4 galbenusuri,zahar vanilat,coaja rasa de la 1 lamiie
20 g unt

Mod de preparare:
Foaia: taiati untul cubulete rece de la frigider si farimitati-l cu o furculita.

Se unesc faina cu untul pina se farimiteaza bine, formati o gramajoara, iar in mijloc puneti zaharul ouale, sarea, framintati repede, formati o minge pe care o puneti intr-o punga in frigider pt 1 ora.

Crema: se pune laptele la foc mic impreuna cu jumatate din zahar, coaja de lamiie doar partea galbena. Separat se bat cu un tel ouale cu restul de zahar, cu faina si zaharul vanilat. In momentul cind laptele vine sus se adauga amestecind incontinuu crema de oua. Se repune pe foc, se amesteca bine pina se ingroasa.

Cand s-a racit un pic se adauga untul amestecind bine. Se scoate coca din frigider, se intinde
intr-o tava rotunda tapetata cu hirtie, se intinde coca care se inteapa din loc in loc cu furculita, se acopera cu aluminiu,un strat de fasole boabe uscate pt a nu-i permite cresterea, dupa 15 min se scoate fasolea si se pune din nou la cuptor pt 5 min fara aluminiu. Cand se raceste se umple de crema, se orneaza cu fructe de sezon.

Tiramisu - asa cum il pregatesc eu


Ingrediente:
mascarpone-500g
6 oua
zahar 150g
savoiardi cam 36 bucati
cafea concentrata

Mod de preparare:
  • Separati ouale si bateti galbenusurile cu zaharul folosind mixerul - uniti mascarpone si amestecati cu mare atentie - trebuie sa-l amestecati ft usor si sa ajungeti albusurile batute bine spuma tare cu multa atentie si cit mai delicat posibil
  • Insiropati ft putin savoiardi in cafea si asezati-i intr-un vas (eu folosesc yena), iar deasupra crema si tot asa un strat de biscuiti si unul de crema pina le terminati pe amaindoua. Deasupra spulberati cacao amara.
  • Il introduceti in frigider - il puteti servi cind s-a racit. Simplu, rapid si foarte bun
  • *Sfat - eu de obicei albusurile le inlocuiesc cu 250 g frisca batuta bine, are un gust mai deosebit, si-l puteti conserva 2-3 zile fara probleme (albusul se poate monta si poate lasa un lichid in vas) *spor la treaba*

Pastrav mediteran


Timp de preparare:
20\'+5\ (complexitate redusa)

Ingrediente:
-2 pastravi mai mari

-rosii coapte

-usturoi-1 catel

-patrunjel,piper, sare,1 pahar vin alb,

-masline negre,seminte de pin

-pesmet -1 lingura

Mod de preparare
-Pestele se curata si se spala bine;

-Se ia o tava,se captuseste cu aluminiu,se aseaza pestele intreg sau taiat felii mai groase;

-sSe completeaza u masline,rosii taiate feliute,sare piper,patrunjel,usturoi,vinul alb,iar deasupra se presara pesmetul,si semintele de pin(optional)

-Se da la cuptor la foc incins timp de 20 minute

-Se poate servii cu cartofi nature;

BUZUNARE CAPTUSITE


Timp de preparare:
15 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-4 felii de carne de vitel mai frageda

-4 felii de sunca de praga

-4 felii de cascaval

-sare,piper

-uei pt prajit

-faina,pesmet,1 ou,2-3 linguri lapte,

Mod de preparare:
  • Se bate bine carnea. Pe fiecare felie de carne se aseaza: o felie de sunca, o felie de cascaval,sare,piper,si se inchide cu o scobitoare. Se bate oul cu laptele sare si se da deoparte.
  • Se da carnea prin faina ,prin ou iar apoi prin pesmet apasand bine cu mana.
  • Taina: in pesmet am adaugat un amestec de seminte de pin si fistic verde macinate, care prin prajeala da un aspect deosebit.
  • Se pun in ulei si se prajesc la foc potrivit fara a le arde pe toate partile.
  • Va garantez ca copiii vor fi foarte incintati. Va doresc pofta buna!!!

SPAGHETTI CU FRUCTE DE MARE


Ingrediente:
-o punga de fructe de mare congelate sau separate (calamari, scoici, raci) etc, ceea ce gasiti prin supermagazin,

-suc de rosii sau rosii mai coapte 2-3,

patrunjel, usturoi, un pahar de vin alb, ulei 3 linguri

-spaghetti 400g

Mod de preparare
  • Incingeti intr-o cratita ulei, puneti usturoiul si patrunjelul tocat marunt, fiind atenti sa nu le ardeti.
  • Adaugati fructele de mare, ceea ce aveti si acoperiti cam 5 minute cu un capac, puneti rosiile taiate feliute sau sucul de rosii, mai coaceti 2-3 minute, iar spre sfirsit puneti vinul alb si mai coaceti pina ce nu s-a evaporat vinul.
  • Mai puteti adauga putin patrunjel tocat si amestecati cu pastele fiarte scurse de apa, dar nu limpezite.

SALAM DE BISCUITI


Timp de preparare:
20'+racir (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g biscuiti

500 ml lapte

40g zahar

100g unt

nuci

stafide

ciocolata amara

cacao 4 linguri

o foaie de aluminiu

nuca de cocos
Mod de preparare:
Faramitati biscuiti si amestecati cu: nucile, cacaoa si stafide.L aptele il incalziti pe foc impreuna cu untul zaharul si cacaoa. Rasturnati aceasta crema peste biscuiti si amestecati cu o lingura de lemn - aceasta compozitie o puneti pe foaia de aluminiu tapetata cu nuca de cocos o rulati ca pe un salam si-l puneti in frigider pina se raceste -intareste bine. Se serveste taiat feliute

Cheesecache



Timp de preparare:
10+25' (complexitate redusa)

Ingrediente:
- 4 oua + 2 galbenusuri
- 8 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 250g unt + 0 lingura pt uns tava
- 500g biscuiti petit beure
- 500g branza dulce
- 500 g philadelphia sau un alt tip de branza tip philadephia



Mod de preparare:
  • Faramitati bine biscuitii si amestecati cu untul topit. Intr-un castron amestecati branzeturile cu zaharul, ouale, faina in ploaie. Intr-o tava de preferat rotunda (care se deschide intr-o parte) ungeti-o cu unt topit, asezati pasta de biscuite, pe care o veti presa bine, dupa care turnati compozitia de branza.
  • Introduceti tava la cuptorul incins 180° timp de 25 min sau pina incepe sa se coloreze. Se poate servi cu o glazura de ciocolata deasupra sau de capsuni, etc dupa gustul fiecaruia.
  • Va asigur ca este delicioasa si ft rapida.

Cheesecache cu ciocolata si cocos


Ingrediente:
500g biscuiti mai tari
125g unt(margarina)
250g philadelfia
-250g branza dulce
-3 oua
-5 linguri zahar
-zahar vanilat
80g nuca de cocos
-100g ciocolata de menaj(amaruie)
-3 linguri dulceata sau marmelata-eu am folosit dulceata de capsuni







Mod de preparare:
  • Biscuitii se farama foarte fin si se amesteca cu untul topit. Se prepara o crema cu branza care se freaca bine cu philadelfia (sau orice alta crema de branza), se adauga ouale unul cate unul, zaharul, vanilia, ciocolata care in prealabil a fost topita in baine-marie si nuca de cocos.
  • Omogenizati crema, ungeti o tava rotunda de tort cu unt moale, asezati biscuitul, presati bine cu palmele;
  • Ungeti cu marmelada biscuitele, iar deasupra turnati crema de ciocolata si cocos. Coaceti in cuptorul cald 170-180° timp de 25-30 '. Daca doriti deasupra se poate turna ciocolata topita si orna cu nuca de cocos.

E ..delicioasa!!!

Chiftelute cu carne de curcan


Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
500g carne de curcan
1 ceapa
patrunjel
2 felii de paine inmuiate in lapte
2 oua
sare,piper
pesmet
Mod de preparare:
Se toaca carnea ,se amesteca cu ceapa tocata ft fin,patrunjel tocat marunt,painea inmuiata si stoarsa bine,sare,piper;
Se formeaza cu lingura bilute pootrivite care se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins;
Se scot pe hartie de bucatarie si se servesc calde;

Tort de ciocolata -Ferrara


Ingrediente
50g faina
25g cacao
100g unt
200g cicolata amara
3 oua
vanilie
o tava 26-28 diametru
Mod de preparare

Topim ciocolata cu untul in microunde la o putere mica
Dupa racire adaugam cacao,zaharul,faina vanilia,galbenusurile,amestecand dupa fiecare,iar la sfarsit albusurile batute spuma ;
Ungem si tapetam o tava cu unt si faina,turnam compozitia ,nivelam si introducem in cuptorul cald 160g timp de 25 minute;
Tortul va avea o consistenta moale si cremoasa;
Pudram cu zahar farin si servim!

LASAGNA RETETA MEA


Timp de preparare:
2 ore si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1 pachet de foi de lasagna(de preferat proaspete)
-pt sucul de carne:ragù
-500g carne de vita tocata
-2 cepe mari
-1 catel usturoi
-2 foi de dafin
-sare,piper,cuisore-2-a
-supa de legume500 ml
-1 pahar vin alb
-5oog suc de rosii(passatta de pomodoro),
-pt crema besciamella:
-50g unt
-50g faina
-5ooml lapte dulce
-nucsoara macinata1-2 lingurita
-4-5 felii de jambon afumat,prosciutto sau bacon
-1 mozzarella
-parmezan ras
-20g unt pt decorat tava

Mod de preparare: Pregatiti besciamella: -se topeste untul intr-o craticioara de inox pt a nu se lipii;intre timp ati amestecat laptele cu faina,cu mixerul sau blenderul,si turnati acest amestec peste untul topit
Se amesteca cu atentie tot timpul,la foc mic,pana incepe sa se ingroase,mai amestecati pana da in fiert 2-3 minute si dati deoparte:

Sosul: intr-o cratita incapatoare se caleste in ulei ceapa tocata ft fin cu usturoiul(intreg);
Adaugati carnea tocata in momentul cand ceapa incepe sa coloreze;
Caliti ceapa si carnea,amestecand bine,pana carnea evapora tot sucul ei,adaaugati vinul alb,dafinul,evaporati totul,
Dupa evaporare se adauga sucul de rosii,cuisoarele,sare,si se continua fierberea la foc mic;-din cand in cand se controleaza consistenta,se adauga supa de legume,putin cate putin,se acopera,se fierbe timp de 2 ore
La sfarsit se sareaza,pipereaza,
Eu las sucul mai zemos,iar pasta pe care o folosesc o pun in tava,nefiarta;
Incepem asamblarea :o tava unsa cu crema besciamella,un strat de pasta, un strat de suc ragù,un alt strat de besciamella,pasta ragù,parmezan,pasta,felii de cascaval,felii de jambon afumat,pasta,ragù si tot asa pana se termina pasta,ragù,besciamella,ultimul strat de ragù,felii de mozzarella,parmezan ras,unt cubulete deasupra;
Se introduce la cuptor 180° timp de 30minute
POFTA BUNA

luni, 18 ianuarie 2010

MOSTARDA DE MANDARINE


INGREDIENTE
1kg mandarine
600g zahar
150ml apa
zeama de lamaie
esenta de mustar
MOD DE PREPARARE
  1. Mandarinele le spalam bine,le scoatem coditele si le intepam cu scobitori;le punem intr-o cratita la macerat cu zaharul si zeama de la o jum lamaie
  2. A doua zii le punem la foc mic,amestecand si adaugand apa(daca este nevoie mai adaugati in plus),iar in momentul in care incepe sa fiarba oprim focul si dam deoparte;
  3. A treia si a patra zii repetam operatiunea iar in a cincea zii adaugam dupa fierbere 5 picaturi de esenta de mustar,amestecam bine si punem totul in borcane spalate si sterilizate si le inchidem ermetic!
  4. Aceasta mostarda este o specialitate din Italia si se serveste alaturi de branzeturi de calitate,carne fiarta,sau pur si simplu alaturi de aperitive!

tarta cu migdale si amaretti


Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
pt pasta biscuite:
300g faina
150g unt
100g zahar
3 galbenusuri
o jumatate plic praf de copt
sare
coaja de la o jumatate lamaie
pt umplutura
100g middale prajite si macinate mai mari
150g amaretti
3 albusuri
2 linguri zahar
3-4 linguri gem de portocale(eu am folosit de piersici)
1 lingura de zahr brun
2-3 linguri de amaretto-lichior

Mod de preparare:
Pregatim pasta pt biscuite:amestecam zaharul cu untul rece taiat cuburi(in robotul de bucatarie sau la mana),adaugam unul cate unul,galbenusurile,omogenizand dupa fiecare,coaja de lamaie,,iar la sfarsit adaugam faina amestecata cu praful de copt si sarea;coca obtinuta se infasoara in plastic si se tine 30 minute in frigider;
-ungem o tava de tart cu unt si pudram cu faina ,intindem bine coca si pe bordul tavii,ungem cu gem,asezam deasupra unul langa altul,amaretti inmuiati in lichiorul amaretto,iar deasupra turnam albusurile batute cu cele 2 linguri de zahar;In final presaram migdalele macinate si lingura de zahar brun,acoperind cu grija tot diametrul tartei;
introducem tava in cuptorul incins180°Ctimp de 40 minute;






joi, 14 ianuarie 2010

PUI CU VIN


Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 pui

1 ceapa
1 tulpina de telina,
1 morcov,
foi de dafin-2
,2 pahare de vin rosu
1 pahar de supa,
1/2 pahar ulei,
sare,piper;
Mod de preparare:
  • Puiul se taie bucati, se pune intr-o tigaie la rumenit cu foile de dafin. Cand s-au rumenit se adauga morcovul, ceapa, telina tocate felii. Continuati cu rumenirea pana se coloreaza bine si acestea din urma.
  • Varsati vinul, continuati coacerea pana la evaporarea vinului. Adaugati supa, coaceti in cotinuare, la foc mic, fara a consuma tot sosul.
  • Scoateti carnea pe o farfurie, treceti toate legumele prin blender, va rezulta un sos mai gros cu care veti condimenta carnea. Serviti carnea pe farfurie, torni sosul deasupra si decorezi cu foi de dafin!

COASTE DE MIEL PANè


Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
5-6 coaste de miel batute

2 oua

pesmet

ulei de arahide pt prajit
sare
Mod de preparare:
  • Se bat bine coastele,dupa ce au fost taiate. Ouale se amesteca cu sare si se bat bine. Se trec coastele prin ou dupa care se tavalesc prin pesmet si se preseaza bine cu podul palmei. Se poate repeta operatia de 2 ori,in modul acesta coastele vor avea un pane mai gros.
  • Se prajesc in ulei incins pe ambele parti,se scot pe hartie de bucatarie si se servesc alaturi de o garnitura.
  • Eu am folosit cartofi la cuptor pe care ii pregatesc in felul urmator: se curata de coaja cartofii,se spala bine se taie felii mai groase sau cuburi,se limpezesc,dupa care se usuca cu un prosop de bucatarie; se pun in tava tapetata cu hartie,se ung cu putin ulei de masline,se introduc la cuptorul cald 220°C,cam 40 minute pana se coloreaza bine;se intorc spre sfarsit pt a nu-i farama;se decoreaza cu patrunjel si se servesc,sunt ft buni si sanatosi;

TIRAMISù CU MOUSE DE CIOCOLATA




Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)

Ingrediente:
200g ciocolata alba

200g ciocolata amara

500g frisca

4oua intregi

120g zahar

1 paharel lichior de ciocolata

-250g savoiardi sau pavesini

Mod de preparare:
Ciocolata alba si ciocolata amara se topesc separat. Ouale se bat spuma cu zaharul. Frisca se bate bine,se tine in frigider.

Compozitia de oua batute bine se separa in doua castroane: o jumatate se amesteca cu ciocolata alba si jumatate din frisca, amestecand cu atentie, iar cea de-a doua jumatate se amesteca cu ciocolata amara si jumatate de frisca.

Lichiorul se dilueaza cu 1 pahar de apa, iar cu acest lichior vom insiropa piscoturile.






Asamblare:

Tapetam o tava de cozonac cu folie de plastic, se pune compozitia de ciocolata alba, un strat de piscoturi insiropate, compozitia de ciocolata amara, un alt strat de piscoturi, iar la sfarsit un strat de crema de trufe: ciocolata topita 100g amestecata cu 150g frsca lichida.

Se inchide totul cu folie de plastic si se pune la congelator timp de 2 ore; se scoate si se orneaza cu trufe de ciocolata, pregatite in prealabil cu ajutorul unui pos si tinute la frigider;
Inainte de servire,se scoate din congelator si 10-15 minute si se tine in frigider;





POFTA BUNA!!!