luni, 29 noiembrie 2010

Tort cu crema si fluturasi de ciocolata





Ingrediente:
Pt blatul de cacao:
6 oua
150g zahar
100g faina
50g cacao
60g unt
1 lingurita praf de copt
pt crema:
3galbenusuri de ou
3 linguri cu varf de zahar
2 linguri faina
250ml lapte
3-4 patratele de ciocolata amara
In plus pt decor:
150 ciocolata amara


Mod de preparare;
  • Pregatim blatul de pandispan:
  • Albusurile de ou le batem bine cu un praf de sare,amestecand bine cu mixerul pana devin o spma alba tare,
  • Galbenusurile le mixam cu zaharul,cand au devenit crema adaugam untul topit,amestecam in continuare cu mixerul ,iar la sfarsit incorporam amestecul de faina,praf de copt si cacao,mixand incontinuu;
  • In crema obtinuta adaugam albusurile batute spuma,amestecand usor cu o lingura de lemn;
  • In final crema obtinuta o varsam intr-o tava tapetata;
  • Introducem tava in cuptorul cald 180°C timp de 20 minute:
  • In timpul in care blatul este la cuptor pregatim decorul de ciocolata:
  • Topim ciocolata amara in baie de aburi,in momentul in care apa incepe sa fiarba dam la o parte ciocolata ,si amestecam energic pana la topirea definitiva;
  • Turnam ciocolata pe hartie de pergament nivelam bine,si introducem in frigider cam 5-6 minute ,controland din cand in cand,nu trebuie sa se intareasca ft tare,
  • Dupa solidificare decupam cu o forma speciala decorul dorit,si reintroducem hartia dar in congelator,dupa 5 minute se desfac usor de pe hartie ,si ii conservam in frigider ,pana la folosire;
  • Pregatim crema:
  • Pnem la fiert laptele,intr-o cratita cu fundul dublu,separat amestecam ouale cu zaharul,adaugam faina omogenizam si adaugam peste laptele fiert amestecand incontinuu;cand crema se ingroasa adaugam ciocolata amestecand,incontinuu;
  • Crema obtinuta o punem la racit intr-un vas cu apa rece,si o vom folosii pt umplerea pandispanului si pt decor;



  • Blatul racit il taiem in 3 felii egale intre ele,umplem cu crema,atasam feliile una cate una cu un strat de crema intre ele,si chiar si pe ultima felie,decoram cu fluturasii de ciocolata,si introducem in frigider pana la servirea acestuia;
  • Daca il serviti in aceiasi zii va sfatuiesc sa-l insiropati,pt adoua zii blatul ,,trage'',crema si devine pufos ;
  • Va doresc spor la munca!




9 comentarii:

  1. Delicios tortul tau Vera !
    Te lingi pe degete...
    Pentru ca se apropie sarbatorile, iti doresc tie si familiei tale multa sanatate, fericire si doar impliniri !
    SARBATORI LUMINATE !

    RăspundețiȘtergere
  2. Hola desde VIGO ESPAÑA , este pastel esta muy bueno con chocolate y mariposas, FELIZ NAVIDAD.MARIMI

    RăspundețiȘtergere
  3. Fie ca Nasterea Domnului sa va lumineze sufletele si casa, sa aveti parte de sanatate, belsug si fericire!
    Craciun fericit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Va multumesc mult pt urarile
    voastre.de asemeni va doresc si eu sarbatori fericita alaturi de cei dragi!

    RăspundețiȘtergere
  5. Molto invitante! Complimenti! Ciao e buon anno nuovo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Grazie Dana!
    Buon anno anche a te!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. ˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★* Buon *★* 。*˛.
    ˛°_██_*.。*./ ♥ \ .˛* .˛。.˛.*.★* Anno Nuovo 2011 *★ 。*
    ˛. (´• ̮•)*.。*/♫.♫\*˛.* ˛_Π_____. ♥ ˛* ˛*
    .°( . • . ) ˛°./• '♫ ' •\.˛*./______/~\*. ˛*.。˛* ˛. *。Bacio Marimi

    RăspundețiȘtergere
  8. Una delicia ver el chocolate en esta tarta bien hecha por tí ,me encantó se ve rica ,me quedo en tu bl0g para compartir más recetas ,espero gustes las mias que son platos típicos,un abrazo y bendiciones.

    RăspundețiȘtergere